duurzaamheid

Home » dossiers
Duurzaamheid is een hot item. Milieubewust leven is niet alleen goed voor onze toekomst, maar ook voor onze portemonnee. Twee vliegen in één klap dus.

Een jaar lang duurzaam wonen

De vijfkoppige familie Simonsen heeft een jaar lang gewoond in het Home for Life in Aarhus, Denemarken. Een jaar lang testten zij de woning, om te ervaren hoe huizen van de toekomst in de praktijk functioneren.

"In het begin dachten we dat terug verhuizen naar ons oude huis geen probleem zou zijn, maar we gingen de hoeveelheid daglicht missen. Onze eigen jaren 70 woning heeft inmiddels een complete daglichtverbouwing ondergaan.", vertelt de heer Simonsen enthousiast.
Lees over de ervaringen »
De keuken van het duurzame huis
Energietips voor in de woonkamer

Energietips woonkamer

Vaak staat een dimmer op dezelfde stand. Vervang de lamp dan door een minder felle. Als een dimmer halverwege staat, gebruikt hij namelijk nog ongeveer driekwart van de energie
Meer tips »

Energiezuinigheid woningen, per provincie

Vorig jaar viel het grootste deel van de woningen, 57 procent, in energieklasse C of D en had 11 procent een A- of B-label. Hoe energiezuinig is jouw provincie?
Lees meer »
Hout als energiebron voor de toekomst

Hout als energiebron voor de toekomst

De voorraden fossiele brandstoffen zijn beperkt. Dat geldt niet voor hout. Een goede houtkachel heeft een rendement van meer dan 70%, wat een flinke besparing op de energierekening kan opleveren.
Lees meer »

Tips overstappen naar een andere energieleverancier

Als je nog nooit van energieleverancier bent veranderd kun je het meest besparen. Je kunt dan namelijk jouw contract direct zonder boete opzeggen. 
Meer tips »

Zonneboiler

Een zonneboiler bespaart bijna de helft van de energie(kosten) voor warm water. Water verwarmen met zonne-energie voorkomt dus veel CO2-uitstoot.
Lees meer »
Zonneboiler

Energiegebruik sterk gestegen

De kosten voor energie zijn ten opzichte van 2006 fors gestegen: gemiddeld met ruim 30%. Deze stijging is niet iets van de laatste tijd; ten opzichte van 1998 betaalt een huishouden gemiddeld nu meer dan 2,5 keer zoveel aan gas en elektra.
Lees meer »