Hortus in huis

Home » Interieur & lifestyle » Hortus in huis
Na de zomer zijn de meeste tuinplanten uitgebloeid en brengen we meer tijd door in huis dan buiten. Tijd om met relatief eenvoudige ingrepen het interieur een natuurlijke make-over te geven.

Zet meubels eens op een andere plek, geef de muur een ander kleurtje of breng  eens leven in de brouwerij… met kamerplanten! Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke sfeer maar geven ook volop groene energie. Er is altijd wel een plekje om planten neer te zetten of te hangen. Tijdens een bezoek aan het tuincentrum doe je volop groene inspiratie op.

Sfeervol

Kamerplanten horen in elk interieur thuis. Of het nu gaat om de huiskamer, keuken, slaapkamer of badkamer; er zijn zoveel verschillende soorten planten dat overal een natuurlijke sfeer kan worden gebracht.
Hortus
Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat je je energieker en prettiger voelt dankzij de aanwezigheid van kamerplanten in huis.

Verzorging

Voor kamerplanten heb je absoluut geen groene vingers nodig. Belangrijk is dat er wel voldoende daglicht is. Voldoet een ruimte daaraan, dan kan je naar het tuincentrum om te shoppen.

Bij haast elke plant zit een ‘handleiding’ waarop staat wat een goede standplek is en hoe de plant te verzorgen. Om de organische uitstraling van kamerplanten te accentueren, kun je ze in glazen potten zetten.

Een bijzonder effect krijg je door een verzameling van verschillende planten bij elkaar op tafel te zetten.
Hortus
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten