Orchidee

Home » Interieur & lifestyle » Orchidee
Orchideeën verdienen een bijzondere plek in huis. Net als schilderijen of andere kunstwerken nodigen deze exotische schoonheden uit om bewonderd te worden.

Door hun diverse bloemvormen, kleuren en motieven kun je orchideeën rustig als Art of Life bestempelen!

Soorten

Door de vele verschillende bloemvormen en kleuren vormt de plant een echt designobject. Er zijn maar liefst 25.000 soorten en elke plant is uniek. De meeste bekende orchideeënsoort is de Phalaenopis, ook wel Vlinderorchidee genoemd. Alleen deze klassieke schoonheid is al verkrijgbaar in honderden verschillende vormen en kleuren. Andere toppers uit de collectie zijn Tijgerorchidee (Oncidium), Vanda, Dendrobium, Viooltjesorchidee (Miltonia), Cambria, Cymbidium en Venusschoentje (Paphiopedilum).

Verzorging

Orchideeën blijven vaak maandenlang mooi en vragen bovendien weinig verzorging. Geef ze een plekje in het licht maar niet in de volle zon. Eens per week een slokje water is voldoende. Bij de meeste orchideeën zit een plantsteker met praktische adviezen om de plant zo lang mogelijk mooi te houden. Overigens zijn er tegenwoordig ook speciale plantsystemen voor orchideeën die de verzorging nog makkelijker maken. 

Meer informatie over kamerplanten vind je op www.ikenmijnplant.nl
Orchidee
Cambria-orchidee
Orchidee
Orchidee als kunstobject
Orchidee
Kunst in de keuken
 Orchidee
Orchidee als sierraad
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten