Woontrends winter 2011 2012 | Mixed Moods

Home » Interieur & lifestyle » Woontrends winter 2011 2012 | Mixed Moods
De woonmodetrend Mixed Moods is opgedeeld in vier moodboards, die elk een (andere) richting aangeven in actuele kleuren, materialen en bijzonder design.

Klik op een moodboard voor meer informatie en stylingtips!
Lees ook:
Moodboard maken »

Black, White & Pink

Moodboard blauw
Unieke en ambachtelijke producten van hout, textiel, kunststof en metaal staan centraal bij de mood “Black, White & Pink”. De kunst van het ambacht komt tot uiting in unieke ontwerpen: een handgeblazen lamp, een handgemaakte uit hout gesneden kandelaar of een handgeweven tapijt.
Onregelmatige of juist erg egale oppervlakken en grove, hobbelige ronde vormen en structuren zijn hierbij kenmerkend. Unieke producten behoeven weinig opsmuk: wit, zwart en donkergrijs zijn sterke basiskleuren en laten opvallende vormen goed uitkomen. Accenten in fluor roze geven pit.

Camel, Grey & Yellow

Moodboard grijs
Aandacht voor duurzaamheid en producten gemaakt van afval of gerecyclede materialen vormt de inspiratie voor de mood “Camel, Grey & Yellow”. Materialen als steen, metaal, hout en papier brengen een sobere look en vergrijsd kleurenpalet in het interieur. Niets is wat het lijkt. Plastic (ogende) bekertjes zijn van keramiek, vazen lijken van beton maar zijn in feite gemaakt van papierpulp en een kleed blijkt gemaakt van houten blokjes. De vervreemding zit overal. Gerecycled kunststof in citroengeel doorbreekt het ingetogen kleurenbeeld.

Red, Brown & Orange

Moodboard oranje

De warme kleuren van de savanne en (woestijn)steppe vormden de inspiratiebron voor de mood “Red, Brown & Orange”. Wie aan de Afrikaanse savanne denkt, denkt aan de terracotta kleur van stoffige zandpaden, het feloranje van de brandende zon en schemerige luchten die van warm oranje naar diep robijnrood kleuren. Vloeiende ronde vormen en natuurlijke materialen als hout en textiel maken dit tot een speelse en creatieve woonsfeer. Na jaren van verstrakking zijn speelse vormen en vrolijke kleuren terug van weggeweest, ook in nieuwe collecties. Met ronde vloerkleden, felgekleurde stoelen en poefs en banken die steeds vaker weer ronder en boller zijn, in plaats van strak en vierkant. Ploffen mag! Warm textiel in breisels, borduursels & vlechtwerk, ronde vormen en vurige kleuren zijn dominant bij deze woonsfeer.

Woonmodetrend Mixed Moods van het Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine ELLE Decoration en Studio Aandacht.
Styling & productie: Tatjana Quax
Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen
Met dank aan: Dutch Style Company

Blue, Green & Purple

Moodboard roze
Lees meer over dit thema in het dossier: interieurtrends