Woontrend Tender Textile

Home » Interieur & lifestyle » Woontrend Tender Textile
Interieurtrend: textiel We dompelen dit najaar onder in de warmte van ons interieurlandschap. We hullen niet alleen onszelf maar ook ons huis in een warme wollige outfit.

Want als er één ding duidelijk is voor het nieuwe interieur, is het dat het aan textiel niet mag ontbreken. Geen naakte maar extensief geklede kamers!

Waan je met woonmodetrend Tender Textiles op de steppe, omringd door warme zandtinten en mos- en cactusgroen. Knusse kamers, fijn overwinteren!

Stylingtips: deze trend in jouw huis »
 

Textiel

Trend forecaster Lidewij Edelkoort voorspelde het vorig jaar al: textiel krijgt een belangrijker rol in ons leven én interieur!

Steeds meer (jonge) ontwerpers focussen zich op innovatieve textiel technieken en zorgen daarmee voor een revival van stoffen in het interieur. Deze winter komt ons verlangen naar de textuur, soepelheid en warmte van stoffen tot uiting. Het bedekt onze vloeren, muren en ons meubilair. Er is een heuse textiel invasie gaande! Metaal en kunststof mogen, maar mét kussens, een plaid of schapenvachtje over de zitting.

Meubeltjes

Het Tender Textiles interieur is als een landschap dat spontaan lijkt te zijn ontstaan, met verschillende ‘eilandjes’, samengesteld uit meubelen en textiel. De opstelling binnenshuis is dynamisch en lijkt, zoals de natuur, aan de elementen onderhevig.

Bijzettafels, poefjes en krukjes zijn de rotsblokken, zandbanken en struiken van ons interieur. Kleden vormen een vruchtbare ondergrond.

Kleuren

Zand- en kiezelkleuren domineren in de basis en kleuren als bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen geven energie, pit en warmte.

Materialen

Dit contrast tussen koel en warm is ook in de materialen aanwezig: blank hout wordt gecombineerd met wol en vilt in grijzen, groenen en oranje. De toename van textiel in ons leven wijst op een fysieke maar ook mentale behoefte aan meer warmte. Wol bijvoorbeeld, ís niet alleen warm maar staat ook symbool voor gezelligheid en warmte.

Deze trend in de keuken »

Deze trend in de slaapkamer »

Deze trend in 5 stappen

 1. Kleuren
  Kiezel- en zandtinten met accenten in bloedrood, grapefruitoranje en mosgroen maken Tender Textiles tot een woonsfeer met een warme, natuurlijke en tikje landelijke uitstraling.
 2. Materialen
  Belangrijke materialen zijn onbewerkt of afvalhout en veel verschillende stoffen: wol, vilt, linnen, fake fur en meer. Het liefst met een opvallende textuur en mix van structuren; van fijn harig imitatiebont tot grove wollen breisels.
 3. Accessoires
  Textiel is een must have! Kleden, plaids, kussens en stofbanen mogen niet ontbreken. Daarnaast zijn op de natuur geïnspireerde accessoires zoals keien en cactussen als poefs en krukjes, kamerbomen, takken en alle verwijzingen naar de natuur van belang.
 4. Vloer
  De toepassing van tapijt is bij deze woonmodetrend onontbeerlijk! Op de vloer ligt kamerbreed tapijt of verschillende overlappende kleden, op een houten of gietvloer. Met name een combinatie van verschillende kleden – ingetogen met fellere kleuren en platgeweven met hoogpolig – zorgt voor het gevoel van een interieurlandschap.
 5. Muur
  Omdat de vloer bij deze woonsfeer veel aandacht vraagt, blijft de muur wat rustiger. Een basis van camel of kiezel op de muur zorgt voor rust. Op een enkele muur wordt behang of een stofbaan toegepast, in oranje of groen als uni of met een lichte, niet te opvallende print. De textuur en/of print van het behang doet soms denken aan stof, zoals batik of bont.
Styling & productie: Monique van der Reijden, Productie assistentie: Joyce de Haas & Menno, Gijsbers van Wijk, Fotografie: Paul Bakker, Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen (bewerkt door VBO Wonen &zo), Met dank aan: Dutch Style Company, Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl
Eerste foto: Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jan’s new sofa van www.linteloo.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Rotan stoeltje uit limited edition van www.ikea.nl. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Boom met besjes van www.zomersbloemen.nl.
Tweede foto: Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Bank Jan’s new sofa van www.linteloo.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en oranje en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid imitatiebont van www.vaneshome.nl. Cactus van www.zomersbloemen.nl.
Derde foto: Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Bank Jan’s new sofa van www.linteloo.nl. Rock Cushions van www.0900-design.nl. Witte staande lampen Tress van Foscarini via www.metz-woninginrichting.nl. Gordijnen van Le Crin Cadence C0464 en slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Plaid ‘Puma’ van www.elementsofinterior.nl. Boom met orchideeën, bijzettafeltjes, cactus en vogeltje van www.zomersbloemen.nl.
Vierde foto: Bank Jan’s new sofa van www.linteloo.nl. Kussen met bloem van www.metz-woninginrichting.nl. Slangenprint kussen via www.loggerewilpower.nl. Plaid Puma van www.elementsofinterior.nl. Tapijt Oranje Recoloured en Fresco Natural Light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl.
Vijfde foto: Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Zwarte pot in kast via www.zomersbloemen.nl. Poefje Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com.
Zesde foto: Stof Chimere Dore van Métaphores via www.loggerewilpower.nl. Bijzettafeltje Match high Table van www.perlei.nl. Kopjes uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl.
Zevende foto: Tapijt Fresco Natural light van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Krukjes Tutu van Lenneke Langehuizen via www.particlesgallery.com. Behang Memoires van Elitis via www.loggerewilpower.nl. Fauteuil Pod van Benjamin Hubert voor www.devorm.nl. Bijzettafeltje Match high table van www.perlei.nl. Kast Rope a Dope van www.inleven.nl. Kopjes in kast uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Kop, schotel en waterfles via www.kookpunt.nl. Vogeltje, groendecoratie en pot in kast van www.zomersbloemen.nl. Styling model: Kim van Eijnatten.
Achtste foto: Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoelen Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken van www.kookpunt.nl. Servies uit de collectie Meltware van www.maaikeseegers.nl. Lampen Pressed Glass van Tom Dixon via www.covanderhorst.nl.
Negende foto: Tapijt Airmaster van www.desso.nl. Houtblok bijzettafel van www.franc-nissel.nl. Lamp Cage van Foscarini voor Diesel via www.covanderhorst.nl. Dekbedovertrek, plaids, kussens via www.variaslapenvoorpassie.nl. Oranje kopje via www.kookpunt.nl. Cactus poef van www.cerrutibaleri.com. Oranje kussen is privé bezit.
Tiende foto: Tafel Lim van www.mdfitali.it. Eetkamerstoel Masters van Kartell via www.metz-woninginrichting.nl. Tafellaken, handdoeken, tafelloper, pannetje en kommetje van www.kookpunt.nl. Bruin kannetje van Zara Home collectie, www.zara.com. Stof Wouleaux van Métaphores via www.loggerewilpower.nl.
Lees meer over dit thema in het dossier: interieurtrends