Kalanchoe

Home » Interieur & lifestyle » Kalanchoe
Met de zomervakantie in zicht, is de sterke Kalanchoë een slimme keuze. Hij vraagt weinig verzorging, kan zowel binnen als buiten staan en is verkrijgbaar in allerlei kleuren.

In Nederland is de Kalanchoë vooral bekend als kamerplant, maar de oorsprong ligt in de wilde natuur van Madagaskar en Afrika. Daar groeit de plant vooral in droge savannegebieken.

Met de zomerse temperaturen kan de plant echter ook prima op het balkon of terras worden geplaatst.

Kenmerken

De Kalanchoë heeft ronde, stevige en glanzende bladeren die de bloemetjes goed tot hun recht laten komen. De plant is verkrijgbaar is allerlei kleuren zoals wit, paars, oranje, geel of roze. De Kalanchoë bloeit van half mei tot ver in de nazomer.

Verzorging

De Kalanchoë is een oersterke vetplant die zijn vocht voornamelijk in het blad opslaat. Er is daardoor nauwelijks verzorging nodig. Een keertje water overslaan is dus geen enkel probleem.

Win een gieter

Bloemenbureau Holland is benieuwd of de Kalanchoë jou ook verrast op het balkon of terras. Ga naar de website www.verrassendbuiten.nl, beantwoord een paar vragen en maak kans op een trendy gieter voor jouw Kalanchoë. De actie start vanaf juli.

De Kalanchoë is volop verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Kijk voor meer informatie, verzorgingstips en inspiratie op www.verrassendbuiten.nl
Kalanchoe

Kalanchoe
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten