Innovatie in de keuken

Home » Interieur & lifestyle » Innovatie in de keuken
De nieuwste innovaties op keukengebied staan hieronder omschreven. Samengevat: ook in de keuken speelt milieubewust ontwerpen een grote rol. Daarnaast staat comfort centraal.  

Afzuigkappen

  • Meer focus op design: weggewerkte bedieningspanelen, heldere halogeenverlichting
  • Makkelijker te reinigen: door nieuwe materialen en technieken wordt er meer vet wordt opgenomen in de afzuigkap
In de huidige generatie afzuigkappen komen design en functionaliteit samen. Strak vormgegeven, met fraai weggewerkte bedieningspanelen en heldere halogeenverlichting zijn ze een lust voor het oog.

Onder de fraaie buitenkant - die dankzij het gekozen materiaal ook nog eens eenvoudig te reinigen is - zorgt geavanceerde techniek voor een optimale en zo stil mogelijke afvoer van kookgeurtjes.

Daarnaast is vetverwijdering een belangrijk criterium voor een goed functionerende afzuigkappen. Vetverwijdering wil zeggen dat het vet dat ‘vrij komt’ bij het koken opgenomen wordt in de afzuigkap en niet meer neerslaat op het fornuis. Er zijn exemplaren waarbij meer dan 80% van het vet wordt opgenomen in de afzuigkap.

Uit de testen van De Consumentenbond van maart 2011 komt Bosch als beste uit de test. Neff heeft de Red dot design award gewonnen.

Koelkast

  • Koelkasten onder andere speciale boxen kunnen producten tot drie keer langer vers houden
In Nederland gooien we per jaar maar liefst ongeveer 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dit is welk 8 tot 11% van het voedsel dat gekocht wordt. Oftewel 50 kilo per persoon en 120 kilo per huishouden dat in de vuilnisbak verdwijnt.

In de meeste gevallen gaat het om producten zoals groenten, fruit, zuivelproducten en vlees, die niet vers meer zijn en in de prullenbak verdwijnen.

Zonde en niet meer nodig! Er zijn inmiddels koelkasten op de markt die ervoor zorgen dat verse levensmiddelen tot drie keer langer houdbaar blijven. Deze koelkasten zijn onder andere uitgerust met speciale boxen waarin bijvoorbeeld sla en andere groenten tot twee keer zo lang fris en knapperig dan bij conventionele apparaten met verslades.

Geen overbodige luxe met het heerlijke zomerweer in het vooruitzicht. Men kan met een gerust hard de barbecuespullen royaal inslaan!
 

Koken met inductie

  • Veiliger
  • Efficiënter energieverbruik
  • Temperatuur kan direct worden aangepast
  • Zones passen zich automatisch aan de grootte van de pan aan
Veel mensen hebben de voordelen van koken met inductie inmiddels ontdekt. Naast de veiligheid en het efficiënte energieverbruik, kan de temperatuur tijdens het koken direct worden aangepast waardoor pannen gewoon op de kookplaat kunnen blijven staan.

Mensen met een passie voor koken kunnen nu nog meer controle krijgen over het hele kookproces dankzij de nieuwste technieken, waardoor het mogelijk is met flexibele kookzones te werken. Deze zones passen zich automatisch aan de afmeting van de pan aan, zodat de warmte overal gelijkmatig verdeeld wordt.

Zo wordt men al snel Masterchef in eigen keuken!

Gratis keukenboek

Gratis keukenboek

Op zoek naar een nieuwe keuken? Inspiratie en tips vind je in het keukenboek van Bruynzeel Keukens. Bestel 'm nu gratis! »

Lees meer over dit thema in het dossier: keuken