Indisch interieur

Home » Interieur & lifestyle » Indisch interieur
Kleurrijke Indisch interieur
Heerlijk relaxen tussen de kussentjes
De Indische wervelwind van kleuren en patronen zien we dit jaar veel terug in ons interieur. Na Elizabeth Gilbert, de schrijfster van Eten, bidden en beminnen, zijn ook wij in de ban van het prachtige schiereiland.

Denk je aan Indonesië, dan zie je ongetwijfeld allerlei full color beelden. Een overdadige veelheid aan warme en eigenlijk ook best chique kleuren zien we dan ook een prominente rol spelen binnen deze trend. Evenals een wirwar aan patronen.

Jade Jagger, inderdaad de dochter van, ontwierp in samenwerking met de Noorse keten Indiska een heerlijke Bollywoodwaardige collectie kussentjes, kleedjes en andere gezellige, kleurrijke accessoires.
Wil jij ook zo’n heerlijk interieur, laat je dan inspireren door deze foto’s van de ‘Jade Jagger for Indiska’ collectie. We geven je een paar concrete handreikingen om een geordende chaos in je interieur te creëren.

Kleuren

De centrale kleuren kun je goed samenvatten als ‘pauwenveerkleuren’. Diepgroen, donkerblauw, felroze, zwart en andere kleuren aan de blauwe kant van de kleurencirkel zien we veel. Ook het Delfts blauwe indigo en wit doen het goed. En er is één kleur die zeker niet mag ontbreken: goud.
 

Motieven

Je zou haast denken dat de Jugendstil ontwerpers begin vorige eeuw een kijkje hebben genomen in India of visa versa.
 Kleurrijke Indisch interieur
Genieten van de kleuren én van de cakejes
Kleurrijke Indisch interieur
Zelfs Delfts blauw heeft hier een gouden randje

Foto's: Indiska
De zo kenmerkende Jugendstil inspiratie uit de natuur zien we namelijk veelvuldig terug in deze trend. Bloemen, bladeren en planten maar ook vogels en dieren en zelfs her en der een tijgervachtje sieren de producten. Staphorster stipwerk zou niet misstaan tussen de grote variëteit aan patronen.

Accessoires

Kijken we naar de accessoires dan staan twee woorden centraal. De eerste, relax, uit zich in heel veel kussentjes in allerlei soorten, kleuren en maten vergezeld van shawlachtige plaids en handige bijzettafeltjes.

Het tweede woord, geniet, zien we terug in de prachtige, gouden wijnglazen, een bonte collectie schaaltjes en de best wel over-the-top etagère die bedolven is onder, hoe kan het ook anders, een grote hoeveelheid heerlijke, kleurrijke cakejes. Deze laatste zijn overigens ook een niet te onderschatten trend dit jaar.
Lees meer over dit thema in het dossier: interieurtrends