Balkonbegonia

Home » Interieur & lifestyle » Balkonbegonia
De welbekende Begonia's behoren tot de meest uitbundige en langst bloeiende zomerbollen.

Vanaf mei tot en met juli zijn kant-en-klare begonia’s in bloei verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. In een mum van tijd creëer je nu op elk balkon je eigen zomers bloemenfeestje.

Kleuren

Begonia’s zijn echte eyecatchers en verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals geel, rood, roze en wit.

Planten

De actieve tuinier plant de Begoniabollen in het voorjaar in borders. Na ongeveer twee maanden zijn de eerste bloemen zichtbaar.

Heb je niet zoveel geduld? Tegenwoordig zijn er bloeiende Begonia's verkrijgbaar waarmee je meteen een bloemrijke omgeving creëert. Bloeiende Begonia’s zijn zeer eenvoudig toe te passen op balkon en terras. Haal ze uit het kweekpotje en plant ze in bakken of potten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en nieuwe potgrond houdt het water beter vast.

Naast de ‘gewone’ balkonbegonia zijn er overigens ook hangbegonia’s verkrijgbaar voor in hoge potten of hanging baskets.

Verzorging

Je hoeft de zomerbloeiers uitsluitend in droge perioden water te geven. Als ze ‘dorst hebben’ gaan ze wat slap hangen, maar na een slok water gaan ze vanzelf weer stralen. Extra plantenvoeding is bij de Begonia’s niet nodig.

Daarmee is de Begonia op pot een ideale plant voor de nazomertuin. De trendy bloeier houdt er pas mee op als de eerste nachtvorst zich aandient.
Begonia

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl.
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten