Voordelen nieuwbouw

Home » Financieel, juridisch en makelaarsadvies » Voordelen nieuwbouw
Een heel nieuw huis laten bouwen, dat heeft zo zijn voordelen. We zetten ze hier voor je op een rijtje!

Kosten en opbrengsten

Bij een nieuwbouwwoning betaal je geen kosten koper (k.k., die achter de prijs van bestaande woningen staat). Dit scheelt je gauw als meer dan 10% van de aankoopwaarde.

Daarnaast is de woning de eerste jaren onderhoudsvrij en energiezuinig wat behoorlijk scheelt in de kosten.

Hoewel je natuurlijk heel lang in jouw nieuwbouwwoning gaat wonen, is het toch goed om te weten dat het gemiddeld genomen een goede investering is. Deze huizen worden namelijk sneller én voor een hogere prijs verkocht dan bestaande woningen.

Zekerheid

Een nieuwbouwhuis is gebouwd volgens de laatste wetgeving. Dit houdt in dat het huis voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid energiezuinigheid en milieu.

Bovendien wordt er op nieuwbouwhuizen een garantie gegeven die je beschermt tegen ‘verbogen gebreken’ na de oplevering.

Comfort

Deze hierboven genoemde wetgeving heeft als bijkomend voordeel dat de woningen ruimtelijker, beter geïsoleerd (tegen geluid, hitte en kou) en lekker licht zijn. Opgeteld een behoorlijk verschil in wooncomfort!

Smaak

Een nieuwbouwhuis wordt casco opgeleverd en kan dus helemaal naar jouw smaak ingericht worden. Je wordt niet belemmert door de smaak van de vorige bewoners, maar kan je helemaal los gaan bij het kiezen van de keuken, badkamer, vloeren, enzovoort. Hoe eerder je bij de bouw betrokken bent, hoe meer invloed je hebt op bijvoorbeeld de indeling.

Nieuw begin

Wordt het huis gebouwd als onderdeel van een hele wijk, dan brengt dit nog een extra voordeel met zich mee: iedereen is nieuw. Dit kan veel leuke contacten opleveren. Hop, hop, hop, op naar het nieuwe huis dus!


Samengevat

  1. Geen kosten koper (o.a. overdrachtsblasting)
  2. Eerste jaren onderhoudsvrij
  3. Energiezuinig
  4. Snellere waardestijging
  5. Voldoet aan nieuwste wetgeving
  6. Garantie
  7. Comfort
  8. Invloed op bouw
  9. Alles nieuw
  10. Nieuw begin: veel buren staan open voor contact

Lees meer over dit thema in het dossier: nieuwbouw