Bloemschikken: Hollandse zomerbloemen

Home » Interieur & lifestyle » Bloemschikken: Hollandse zomerbloemen
De afgelopen weken konden we al genieten van de prachtige bollenvelden. En nu zijn de kleurrijke Hollandse zomerbloemen weer volop verkrijgbaar.

Zomerse veldboeketten geven een heerlijke, romantische sfeer in huis of op de terrastafel.

Ter inspiratie zie je hier enkele kleurrijke boeketten. Moeilijk bloemschikken is er niet bij: de wilde, vrolijke boeketten maak je zelf in een handomdraai. Kies bloemen in een kleur of enkele kleuren en plaats ze lekker losjes door elkaar heen.

Vaas

Met een bijzondere vaas geef je het boeket een extra mooie uitstraling. Wil je een landelijke uitstraling, kies dan bijvoorbeeld voor een rieten mandje. Een mooi tableau met glazen flesjes of champagneglazen geeft een feestelijk effect. Tip: struin eens een rommelmarkt af en je tikt gegarandeerd de leukste vazen en vaasjes op de kop!

Verzorging

Zomerbloemen behoeven geen speciale verzorging. Belangrijk is dat de bloemen in helder water en een schone vaas staan. Wanneer je de stelen met een mesje schuin afsnijdt, kunnen de bloemen makkelijker water opnemen. Voor de specifieke verzorgingstips raadpleeg je natuurlijk je eigen bloemist!


Gedurfde kleuren

Zomerbloemen kun je naar hartenlust combineren net als in een wilde bloemenweide – daar past ook altijd alles bij elkaar. Kies deze zomer eens voor gedurfde kleurencombinaties.
Bloemschikken: rode, roze en oranje bloemen Bloemschikken: roze bloemen
Bloemschikken: gele en witte bloemen Bloemschikken: roze en paarse bloemen
Je wordt er gegarandeerd gelukkig van. Zomerbloemen zijn bovendien sterk en staan soms wel twee weken te schitteren op de vaas!


Hollandse zomerbloem

Hollandse zomerbloemen zijn bloemen die op traditionele en ambachtelijke wijze op (akker)land wordt geteeld.

Zonnebloemen en dahlia’s zijn misschien de bekendste zomerbloemen van eigen bodem, toch zijn er ruim 200 andere soorten in de meest uiteenlopende kleuren.De teelt van zomerbloemen vindt voornamelijk op het veld plaats. De invloed van zon, weer en wind is daardoor sterker dan voor bloemen die in een kas worden gekweekt. De houdbaarheid is mede daardoor ook optimaal. Hollandse zomerbloemen kunnen een vaasleven van twee tot drie weken hebben.

Soorten

Elke zomerbloem heeft een eigen karakter en verhaal. De Latijnse naam van de zonnebloem (Helianthus) is bijvoorbeeld afgeleid van het Griekse woord helios, dat zon betekent. De bloem lijkt niet alleen op de zon. Het is alsof de kracht van de zon erin is opgenomen.

De zonne-energie spat ervan af! Maar het aanbod zomerbloemen is net zo rijk als de natuur zelf. Denk aan Phlox (Vlambloem), Delphinium (Ridderspoor), Dahlia, Antirrhinum (Leeuwenbek), Gladiool of Veronica (Ereprijs), maar ook aan siergrassen of rozenbottels.
Hollandse zomerbloem Hollandse zomerbloem
Hollandse zomerbloem
    Meer informatie en inspiratie over bloemen
vind je op www.mooiwatbloemendoen.nl.
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin