Ontspannende werking van planten

Home » Interieur & lifestyle » Ontspannende werking van planten
Sommige tuinplanten hebben iets extra’s en prikkelen de zintuigen meer dan andere planten.

Lavendel, rozen en bamboe zijn voorbeelden van zulke planten en hebben een positieve invloed op lichaam en geest. Zonder dat het zweverig wordt, want de planten staan gewoon met hun voeten in de tuin!

Ontspannende geur

Rozen en lavendel zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben ook prettige en herkenbare geuren. Deze geuren hebben een ontspannende werking en daarom knippen mensen vaak wat takjes af om ze vervolgens in huis te zetten. Zo ademt ook het interieur één en al ontspanning.

Onspannend geluid

Wanneer er een prettig zomerbriesje door de tuin waait, maakt de bamboe een zacht ritselend geluid zodat je helemaal tot rust komt.

Lees meer over de de bamboe »
Lavendel heeft een ontspannende werking

Actie

Bij veel tuincentra wordt van 2 mei tot en met 4 juni 2011 een “ontspannen actie” gehouden. Iedereen die een “body & mind”-tuinplant als bijvoorbeeld bamboe, lavendel, of tuinroos koopt, ontvangt een unieke code. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je kans op een ‘ontspannend’ verwenweekend voor twee personen bij Thermen Bussloo. Voor meer informatie en een overzicht van deelnemende tuincentra: www.gekopgroen.nl.
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin