Calla: Kamerplant voor buiten

Home » Interieur & lifestyle » Calla: Kamerplant voor buiten
Het Calla is een kamerplant met een extra verrassende eigenschap: je groene huisgenoot vindt het namelijk ook erg gezellig om een terrasje mee te pikken.

De bloemen hebben de vorm van kelken en geven een bijzondere sfeer aan de buitenkamer.

Terras

Van oorsprong komt de Calla uit de Zuid-Afrikaanse natuur maar in ons land is hij vooral bekend als kamerplant. De Calla wordt daarom ook wel een ‘Verrassend Buiten’-plant genoemd. 
 

Kleuren

Opvallend is dat de Calla zich niet meer beperkt tot witte of gele kleuren. Tegenwoordig zijn er ook prachtige soorten met dieppaarse of zachtroze bloemen.

Verzorging

Vanaf half mei is kans op nachtvorst nagenoeg nihil en kan de Calla prima op het balkon of terras worden gezet. Calla’s kunnen buiten wel drie maanden lang bloeien.

De verzorging is eenvoudig: geef regelmatig water. Het groene blad van de Calla dient overigens als een ‘natuurlijke’ vochtigheidsmeter.

Wanneer het blad wat slap gaat hangen, is het hoog tijd om water te geven en als het blad gaat ‘tranen’ mag je minder water gieten. Voor een extra lange bloei kun je het beste wat plantenvoeding aan het gietwater toevoegen.
Calla
 
Calla Calla

De Calla in het kort

  • Vorm: kelken
  • Kleuren: wit, geel, dieppaars, zachtroze
  • Plaats: binnen en buiten (maart - juli), half in de schaduw
  • Verzorging: regelmatig een beetje water, niet op de bloem, om de week plantenvoedsel
  • Tip: bewaar de knol en plant hem volgend jaar weer!
Calla Calla
Calla’s zijn volop verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Kijk voor meer informatie, verzorgingstips en inspiratie op www.verrassendbuiten.nl
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten