Tibouchina: terrasplant van het jaar 2011

Home » Interieur & lifestyle » Tibouchina: terrasplant van het jaar 2011
Met de zomer in het vizier wordt het hoog tijd om balkon of terras een snelle make-over te geven. Met zomerbloeiers creëer je in een handomdraai een kleurrijke en gezellige omgeving met Mediterrane uitstraling. Daar is het direct goed toeven.

Twee planten die deze zomer op balkon en terras eigenlijk niet mogen ontbreken zijn het Vlijtig Liesje en de Tibouchina. Deze zomerbloeiers zijn namelijk uitgeroepen tot respectievelijk Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2011.

Terrastopper

De Tibouchina is een adembenemende kuipplant met opvallende paarsblauwe bloemen. Ook de fluweelachtige bladeren van de Tibouchina zijn echter betoverend mooi. Wanneer je goed kijkt naar de plant wordt je haast verleid door de lange ‘wimpers’ in de bloem. Haar betoverende uitstraling doet vermoeden dat de Tibouchina een plant is met ‘divagedrag’. Niets is minder waar, want wanneer je haar een zonnige plekje uit de wind geeft, bloeit ze onvermoeibaar door tot ver in het najaar.


Verzorging

Zomerbloeiers luisteren het balkon of terras op tot ver in het najaar. Door hun uitbundige bloei hebben ze veel vocht nodig. Geef daarom regelmatig water. Af en toe uitgebloeide bloemen weghalen, bevordert een langere doorbloei. Als je zomerbloeiers verwent met speciale plantenvoeding wordt je getrakteerd op een extra rijke bloei.
Tibouchina
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten