Vlijtig Liesje

Home » Interieur & lifestyle » Vlijtig Liesje
Met de zomer in het vizier wordt het hoog tijd om balkon of terras een snelle make-over te geven. Met zomerbloeiers creëer je in een handomdraai een kleurrijke en gezellige omgeving met Mediterrane uitstraling. Daar is het direct goed toeven.

Twee planten die deze zomer op balkon en terras eigenlijk niet mogen ontbreken zijn het Vlijtig Liesje en de Tibouchina. Deze zomerbloeiers zijn namelijk uitgeroepen tot respectievelijk Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2011.

Balkonkampioen

Vlijtig Liesje (Impatiens) is een ijzersterke balkonplant die ruim een half jaar onvermoeibaar doorbloeit. Geen wonder dat deze zomerbloeier is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2011.

Rustgevend

In tegenstelling tot de ‘vlijtige’ naam wordt ‘Liesje’ bijzondere, rustgevende krachten toegedicht. Ze wordt daarom verwerkt in diverse lotions en geneeskrachtige middelen. De Balkonplant van het Jaar is dus niet alleen een beauty voor het oog maar geeft ook ontspanning aan de geest!

Kleuren

Vlijtig Liesje is verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, wit, oranje en lila. Ideaal om toe te passen op het balkon met en zonder schaduw.

Verzorging

Zomerbloeiers luisteren het balkon of terras op tot ver in het najaar. Door hun uitbundige bloei hebben ze veel vocht nodig. Geef daarom regelmatig water. Af en toe uitgebloeide bloemen weghalen, bevordert een langere doorbloei. Als je zomerbloeiers verwent met speciale plantenvoeding wordt je getrakteerd op een extra rijke bloei.
Vlijtig Liesje

Vlijtig Liesje (Impatiens) is een ijzersterke balkonplant die ruim een half jaar onvermoeibaar doorbloeit.
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten