Mediation

Wanneer je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. De financiële afwikkeling, de hypotheek, de oude woning verkopen, een andere woning kopen, en ga zo maar door.

Agnes Middelbrink, van Makelaardij Middelbrink, biedt sinds enige tijd het gehele traject onder één dak aan.

Bij Makelaardij Middelbrink kan men nu alles regelen op het gebied van echtscheiding, men hoeft daarvoor niet meer naar een advocaat.

Er is hiervoor samenwerking gezocht en gevonden met mediators die zijn aangesloten bij het NMI, een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk, en gecertificeerd NMI-mediator zijn.

Goed overleg

Helaas kleven er vaak nogal wat problemen aan een echtscheiding, en trouwens ook aan een scheiding van samenwoners die niet gehuwd zijn. Dit kan het welzijn van partijen in gevaar brengen.

Bij de mediator kan dit grotendeels worden voorkomen als partijen besluiten er samen in goed overleg uit te komen.

De mediator is een onafhankelijke derde, die er voor beide partijen is en zorg draagt voor het goed begeleiden van het scheidings-
traject.

Hierbij zoekt het scheidende paar zelf naar oplossingen, waar de mediator bij helpt. De mediator voert daarom alle gesprekken met de partijen tot zij het eens zijn.
 

Financiële afwikkeling

Daarna komt het juridische gedeelte. Doordat Middelbrink ook samenwerkt met Noxton Hypotheken kunnen de financiële aspecten ook worden afgewikkeld. ►
Agnes Middelbrink:
"De mediator draagt zorg voor het goed begeleiden van het scheidingstraject"

Op deze manier kan alles onder één dak worden geregeld en hoeven mensen hun zaak niet meerdere malen op verschillende plaatsen uit te leggen.


Voordelen

Mediation biedt veel voordelen ten opzichte van een juridische procedure via advocaat en rechtbank.

De scheidende partijen kunnen daarin in een gevecht tegenover elkaar komen te staan. Dat kan soms zelfs jaren duren en levert meestal alleen maar verliezers op.

Ook voor kinderen die daarbij betrokken zijn, kan dit veel leed en psychische problemen veroorzaken.
 

 

Lees meer over dit thema in het dossier: makelaars