Wisselkoers en economie van belang

Home » Woonnieuws » Wisselkoers en economie van belang
Eindelijk die droomvilla op het strand gevonden?

Tijd voor onderhandeling en aankoop, maar niet nadat ook even de wisselkoers van de lokale munt tegen het licht gehouden is en de daarmee gepaard gaande waardeschommelingen van het onroerend goed in het algemeen en het gekozen stulpje in het bijzonder.

Wisselkoersen

Juist door de wisselkoersen zijn namelijk enorme winsten te maken. Of verliezen natuurlijk… Hoe dan ook: wie plannen heeft om in het buitenland een (tweede) huis aan te schaffen, doet er verstandig aan Second Home International te bezoeken, de tweede huizenbeurs waar specialisten bezoekers met alle raad en daad terzijde staan.

Voorbeeld: Amerika

Zo extreem als in het Amerika van aan het begin van de financiële crisis zal het wel nooit meer worden, maar toch zou je toen spekkoper geweest zijn met de aanschaf van een leuk huisje in de zon van bijvoorbeeld Florida.

De woningmarkt stortte in en de dollar daalde gestaag in waarde. Op het dieptepunt stonden zelfs optrekjes te koop voor het symbolische bedrag van een dollar, omgerekend een eurocent of 80. Met een paar knaken op zak had je toen hele straten kunnen kopen als was het een spelletje Monopoly.

Dat is in de VS dan ook gebeurd, alleen zitten die buitenlandse kopers nu nog te wachten op het aantrekken van de markt en het stijgen van de wisselkoers van de dollar. Pas dan kunnen de papieren winsten daadwerkelijk verzilverd worden.

Economie

Een land waar zich de afgelopen jaren een vergelijkbare l al heeft voorgedaan en waar de gelukkigen nu aan het incasseren zijn,
Tweede huis aan het strand
Foto: Second Home International

is Brazilië, één van de zogenaamde BRIC-landen, waar ook China, Rusland en India onderdeel van zijn.

Deze landen zijn door het ministerie van Economische Zaken aangemerkt als landen met snelgroeiende, onafhankelijke economieën waarmee het momenteel zeer goed zaken doen is.

Niet voor niets reizen talloze officiële handelsmissies naar die landen om er overeenkomsten en joint ventures te sluiten, maar ook steeds meer particuliere investeerders en kopers van onroerend goed gaan er heen om individueel hun slag te slaan.
 

Meer informatie?

Lees meer over dit thema in het dossier: buitenland