Cacaodoppen: natuurlijke onkruidbestrijding

Home » Interieur & lifestyle » Cacaodoppen: natuurlijke onkruidbestrijding
Onkruid, slakken en katten zijn grote ergernissen van tuinbezitters. Cacaodoppen bieden uitkomst.

Terwijl je geniet van het decoratieve effect van cacaodoppen in de tuin, zijn de doppen met geheel andere zaken bezig.

Cacaodoppen voeden de bodem, weren onkruid, houden slakken en katten op afstand en zorgen ervoor dat je minder vaak hoeft te sproeien.

Puur natuur

Cacaodoppen blijven over na de verwerking van cacaobonen tot chocola. Het bijzondere is dat deze doppen zeer geschikt zijn voor gebruik in de tuin.

Door hun diepbruine kleur krijgt de tuin een prachtige uitstraling. Kleurrijke bloemen en frisgroene planten komen door de egale bruine ondergrond nog beter tot hun recht. Ze voeden bovendien de grond en het natuurlijke laagje doppen houdt vocht vast
waardoor de grond minder snel uitdroogt. Ideaal, want dan hoef je dus minder vaak te sproeien. Hetzelfde laagje doppen heeft een onkruidwerende functie en houdt slakken op afstand. Zo blijven de bladeren van onder meer de hosta eindelijk onaangetast.

Eenvoudig

Voor het beste resultaat verwijder je eerst het eventueel aanwezige onkruid en vervolgens strooi je de cacaodoppen in de tuin. Een laagje van 4-5 cm is voldoende voor een tuinseizoen zonder onkruid!

De beste tijd om cacaodoppen te strooien is vanaf het voorjaar tot halverwege de zomer. Na een jaar kunnen de doppen door de bovenste grondlaag worden geharkt en kan er een nieuwe laag op worden gestrooid.

Verkrijgbaar bij tuincentrum of DHZ-markt vanaf € 8,99 (50 liter). Kijk voor meer informatie op www.terrador.com
Cacoadoppen: natuurlijke onkruidbestrijding

"Cacaodoppen blijven over na
de verwerking van cacaobonen
tot chocola."

 
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin