Wonen in blokhutstijl

Home » Interieur & lifestyle » Wonen in blokhutstijl
Chalet Chic en Blokhut Beautiful, dat is de woonsfeer waarin we ons – tot aan de eerste lentezon – willen hullen.

Dutch Style Company creëerde daarom een sfeervolle blokhut waarin hout en eenvoud overheersen. Met dank aan onder andere de op maat gemaakte (ronde!) jaloezieën van Luxaflex en het sfeervolle behang van Eijffinger, is deze stoere maar stijlvolle woonsfeer compleet.

Laat de lente nog maar even wegblijven!
Slaapkamer in blokhut

Slaapplek

Slapen als in een blokhut, dat kan! Verzamel een paar pallets, leg er een extra dikke matras (of 4!) op en combineer verschillende dekbedovertrekken met elkaar, zolang ze maar een stoer streep- of ruitdessin hebben. Voor extra comfort en ter decoratie een paar bontkussens en een wollen sprei (zelf gemaakt van een wollen stof). Nog een stapje verder in de blokhutsfeer? Durf dan dit fotobehang van een berglandschap op de muur te gebruiken. Het uitzicht is magnifiek!
Rendieren


Zelf doen

Het is een ware trend aan het worden: zelf iets maken voor je interieur. Vooral als je de ‘natuur in huis wilt halen’ is het makkelijk om creatief te zijn. Laat je inspireren door de gezellige sfeer in een blokhut en maak bijvoorbeeld van een gekapte boom niet meteen brandhout maar een bijzettafeltje en een lamp!
Gezellig zitten in de blokhut


Tafeltje dekje

Van een flinke boomtak maak je in een handomdraai een tafeltje in blokhutstijl. Het tafelblad is een MDF plaat. Door het geblokte tafelkleed, de tweedehands eetkamerstoeltjes en de halfhoge muur die is betimmerd met sloophout lijkt het interieur een beetje oud, verweerd en kneuterig…maar dat is nou juist de bedoeling!
Kapstok in blokhutstijl

Berkenboom kapstok

In de hal verras je iedereen met deze zelfgemaakte kapstok van berkentakken. Het mooie van dit ontwerp is dat het niet uitmaakt of je jas netjes aan een knaapje hangt of er slordig overheen gooit, het staat altijd leuk! Ook sleutelhangers, hoedjes en tassen versterken de stoere uitstraling van deze kapstok. Ook in de slaapkamer is dit een uitkomst om sloddervossen te helpen hun kleding op/uit te hangen, zonder afbreuk te doen aan de blokhutsfeer.
Met dank aan:
Joyce de Haas & Menno Gijsbers van Wijk (productie, styling en fotografie)
Monique van der Reijden (tekst)
Alexandrium Woonmall (woonwinkels)

Verkoopinformatie:
Kleurmijninterieur.nl, Eijffinger.nl, Luxaflex.nl, Casamance.com
Lees meer over deze thema's in de dossiers: woonideeŽninterieurtrends