Piet Hein Eek ontwerpt fair trade manden

Home » Interieur & lifestyle » Piet Hein Eek ontwerpt fair trade manden
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Fair Trade Original ontwierp Piet Hein Eek, samen met houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam, opvallende manden van palmhout en prachtige vazen van keramiek.

Palmhout is een mooie en snelgroeiende grondstof, nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op.

Grafisch

In een pottenbakkersdorp in Noord-Vietnam ontwikkelde Eek vazen die een moderne vorm combineren met traditionele Vietnamese kleuren en motieven. Glazuurschilders decoreren hun keramiek al eeuwenlang op dezelfde manier maar Eek vroeg hen om de bloesem- en bamboemotieven net even anders toe te passen, waardoor de decoraties verrassend grafisch en modern ogen.

De samenwerking tussen Fair Trade Original en Piet Hein Eek is een goed voorbeeld van Social Design én hebben prachtige producten als resultaat.

Piet Hein Eek: ‘The best of both worlds: een mooi ontworpen product, fairtrade gemaakt met bijzondere, ambachtelijke technieken. En voor een prijs die lager ligt dan gewoonlijk voor design producten gevraagd wordt.’
Fair trade manden Piet Hein Eek
Bron: Perscentrum Wonen
Lees meer over dit thema in het dossier: designers