ZelfmaakideeŽn kerst

Home » Interieur & lifestyle » ZelfmaakideeŽn kerst
De folkloristische insteek, die centraal staat bij woonmodetrend Culture Collector, is deze winter alomtegenwoordig. Ook in (en om) de kerstboom!

Denk aan florale en folkloristische patronen, verschillende kleuren en veel textiel! Vilt, breisels en borduursels zien we terug in de boom en aan de schouw. Hang gehaakte kerststerren in de boom, brei zelf een bal en maak een simpele vilten kerstslinger waar je met een paar steekjes een ster op borduurt. Bezigheidstherapie met een knusse kerstsfeer als resultaat!
Zelfmaakidee


Meer zelfmaakideeën voor de kerst:

 

Vredige spreuken

Vredige gedachtes zijn natuurlijk helemaal kersteigen. Gedurende deze feestdagen wordt dit geëxpliciteerd door schattige spreuken en mooie uitspraken die op kerstballen en mooie kaartjes zijn afgedrukt. Lees meer »

Behang als tafelloper

Behang als loper is leuk, duurzaam, goedkoop én praktisch!
Lees meer »

Scroll iets naar beneden!
Behang als tafelloper
 
Zelfmaakidee kerst schouw Zelfmaakidee kerstboom
Met dank aan: Alexandrium Woonmall (woonwinkels), Dottie Angel (styling & fotografie), Perscentrum Wonen

Kerstballen breien

Al laten de kerstdagen nog even op zich wachten, kersballen breien is hot. En daar kun je niet vroeg genoeg in het jaar mee beginnen.

Lees meer »
Kerstballen breien Kerstballen breien Kerstballen breien

Originele kerstbomen: maak ze zelf!

Denk je dat dé ultieme kerstsfeer bestaat bij gratie van de kerstboom? Bekijk onderstaande plaatjes en think again! Deze mooie voorbeelden van originele styling vormen een goede opsteker én brengen je in die fijne kerstsfeer! Lees meer »
Kerstboom van boeken Kerstboom van boeken Kerstboom van boeken Kerstboom van boeken Kerstboom van boeken

Kersttak

Hang mooie kerstballen, grafische vormen en gezellige sterren aan een winterse dennentak!

Mooie dennenappels en naaldtakjes van de kerstboom of verzameld in het bos maken de kersttafel gezellig. En: het geurt heerlijk!

Geen explosie aan kleur, maar naturellen en zacht gekleurde tinten uit de natuur passen bij deze stijl. En niet alleen met de kleuren brengen we de natuur naar binnen.

Maak een mooie wandeling en verzamel dennenappels en (dennen)takken voor een rustieke basis. Zet een tak in een gekleurde vaas en decoreer met kerstballen.

Hang een kale tak horizontaal voor het raam of boven de eettafel om hier je mooiste kersthangers aan tentoon te stellen.

Kersttak traditioneel
Kerst tafel zelf maken
Foto boven: House Doktor (Perscentrum Wonen)
Foto rechts: Hübsch (Perscentrum Wonen)
Lees meer over deze thema's in de dossiers: kerstwoonideeŽn