Shoppen in Enschede!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Enschede!
In het Oost-Nederlandse  Enschede zijn er verrassend veel leuke, gespecialiseerde en ook bijzonder uitgebreide woonwinkels.

Met de trein ben je vanuit de Randstad zo in Enschede en als je bent uitgestapt, loop je meteen het gezellige centrum in.

Traditiegetrouw beginnen we ook deze shoproute bij het centrale station (A).


Shoproute Enschede
Alink Tafelen

Een goed voorbeeld van een uitgebreide, gespecialiseerde woonwinkel vinden we meteen bij onze eerste stop. Bij Alink zijn de belangrijke merken op het gebied van keukenartikelen vertegenwoordigd. Heb je nieuwe potten, pannen of mooi servies nodig, loop dan zeker hier naar binnen. Korte Haaksbergerstraat 6 (B)

Ook het Lampenpaleis biedt een zeer groot assortiment.
 Lampenpaleis

Ben je op zoek naar een lamp, dan slaag je hier ongeacht je stijl gegarandeerd. Behulpzame verkopers helpen je graag bij het uitzoeken van de verlichting die precies bij jouw interieur past. Stadsgravenstraat 67 (C)

Zo’n 100 meter verderop, in het mooie pand op de hoek, vinden we Stolker. Al een

Stolker

kleine 90 jaar vind je hier alles wat met koken en tafelen te maken heeft. Bijzonder aan deze winkel is dat het een mooie Swarovskishop herbergt. Haverstraatpassage 72 (D)

Bij het zeer stijlvolle Habito komt je bijna letterlijk een oase van rust binnen. Zachte kleuren en liefdevolle artikelen met een Oriëntaals tintje vullen de prachtige winkel.
Haverstraatpassage 37 (E)
Habito

De charmante buurman is eigenaar van Hip Kado Shop. Heel wat

Hip Kado Shop
minder rustgevend, maar houdt je van vrolijk, lekker gek en veel kleuren dan slaag je hier zeker. Tip: de lampenkappen zijn erg leuk! Haverstraatpassage 39 (F)

Linolux Enschede

Linnen voor in de slaapkamer, badkamer, keuken en voor op tafel vindt je bij Lin-o-lux. Van het veelzijdige Vandyck, het vrolijke Pip, tot het kleurrige Benetton en Hotel Fine Linens, Lin-o-lux heeft ongetwijfeld iets in jouw smaak. Haverstraatpassage (G)


The House of Villeroy & Boch

De lifestyles Metropolitan, Easy, Classic en Country zijn de vier pijlers van de interieurwinkel The House of Villeroy & Boch. Een van de zes Nederlandse vestigingen bevindt zich aan de Langestraat, schuin tegenover Lin-o-Lux. Langestraat 17a (H)

Laat je bij onze volgende stop niet misleiden door de kleding in de etalage. Bij De Blaker Exclusief zien we namelijk een bijzondere mix van design
De Blaker Exclusief

interieurartikelen én kleding. Het biedt dus eigenlijk een uitgangspunt voor jouw totale ‘look’. Van Heekplein 134 (I)

Loop je deze shoproute op een zaterdag, dan zie je nu aan de linkerzijde een gezellige markt. Tip: neem een paar
heerlijke Twentse worsten mee om vanavond bij een wijntje te snacken.

Aan de Kuipersdijk liggen de drie laatste winkels van deze shoproute.

Richter Slaapcomfort

De eerste hiervan is Richter Slaapcomfort. Bij dit familiebedrijf kun je even bijkomen en gelijktijdig inspiratie opdoen voor een nieuwe slaapkamer. Kuipersdijk 71 (J)

Country Life

Bij de volgende stop is het oppassen geblazen. Zo vlak voor het einde van de shoproute vinden we namelijk een snoepje van een winkel. Country Life is verrassend groot en heeft een werkelijk heerlijke collectie landelijke artikelen. Houdt je portemonnee hier in de gaten dus! Kuipersdijk 72 (K)
 Acoustique

Last but not least lopen we binnen bij een zintuigprikkelende winkel met de mooie naam Acoustique. Als je droomt van een heuse thuisbioscoop, graag geniet van mooie muziek of wanneer er zich een man bevindt in het shopgezelschap, dan is Acoustique een absolute must. Kuipersdijk 85 (L)
 

De meeste winkels van de woonshoproute zijn dinsdag - vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en zaterdag tot 17:00 uur. Op donderdag is het koopavond.

A: Centraal Station
B: Alink Tafelen
C: Lampenpaleis
D: Stolker
E: Habito
F: Hip Kado Shop
G: Lin-o-lux
H: The House of Villeroy & Boch
I: De Blaker Exclusief
J: Richter Slaapcomfort
K: Country Life
L: Acoustique
Shoproute Enschede