Shoppen in Bremen!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Bremen!
Denk je aan Bremen, dan denk je bratwurst, bier en natuurlijk aan de vier stadsmuzikanten.

Voor het prachtige gotische raadhuis vind je het wereldberoemde beeld van de ezel, hond, kat en haan.

Maar wist je dat je Bremen ook een heerlijke shopstad is? We hebben voor jou in het eeuwenoude centrum een mooie route samengesteld van diverse woonwinkeltjes.

Vanuit Nederland is Bremen binnen enkele uurtjes bereikbaar, ideaal dus voor een dagje woonshoppen.

Plattegrond Bremen
Butlers

Zoals gewoonlijk beginnen we ook deze shoproute bij het hoofdstation, oftewel het Hauptbahnhof (A).

Via een mooie parkje met een ‘Hollandse’ molen loop je in ongeveer 10 minuten naar de eerste stop: Butlers. Dit is een meteen al een heerlijke woonwinkel met een keur aan prachtige accessoires. Zelf vatten ze het assortiment als volgt krachtig samen: Alles schöne zu Hause.
Katharinenstrasse 6 (B)
Twee stappen verderop vindt je Tee-Händels-Kontor Bremen, de place-to-be als je een echte theeleut bent. Sier je huis op met een mooie theekan en heerlijk grote mokken, dat staat zo gezellig!
Katharinenstrasse 7 (C)

Tee Händels Kontor Bremen

 

Bremer Stadsmuziekanten

Via een kleine omweg langs de vier stadsmuzikanten (raak even met beide handen de voorbenen van de ezel aan en doe een wens) komen we bij verlichtingsspeciaalzaak Theimann aan.
De familiezaak biedt een keur aan lampen aan, van klassiek tot modern.
Violenstrasse 33-35 (D)

 Theimann

Het mooiste stukje Bremen is ongetwijfeld het eeuwenoude wijkje Schnoor. Kleurrijke gevels vormen het prachtige decor van de volgende drie winkeltjes van deze shoproute.
We beginnen bij Weihnachtsträume, een heel verleidelijke winkel die, zoals de naam al doet vermoeden, kerstdecoratie verkoopt. En niet zo’n beetje ook: het hele jaar door worden op drie etages (!) bijzondere sterren, ballen en engeltjes verkocht.
Marterburg 45 (E)

Weihnachtsträume

Schnoor Design Haus

Om het hoekje zit Schnoor Design Haus. Met een focus op Scandinavische producten is het een mooie toevoeging van deze shoproute. Je vind er designlampen en mooie woonaccessoires.
Schnoor 10 (F)

Droom even weg bij de gevel van Troll Antiquitäten en laat je binnen vervolgens verrassen door de klokken en andere producten die helemaal in het sfeertje van de wijk passen.
Schnoor 19 (G)
Bij de volgende woonwinkel, die zo’n 750 meter verderop ligt, word je in een keer terug naar de moderne wereld geslingerd. Als je blij wordt van inrichten en als je design en een beetje luxe op waarde weet te schatten, dan ben je hier, volgens de eigenaren van Hofmann Wohnen, op de juiste plaats.
Langenstr. 2 – 4 (H)

Troll Antiquitäten
Hofmann Wohnen

Heb je nog wat ruimte en geld over, wat we ons haast niet kunnen voorstellen, stap dan nog even binnen bij Casa Nova Shop. Hier raak je alsnog kwijt als je van moderne meubels en woonaccessoires houdt.
Wegesende 3 - 4 (I)

Casa Nova Shop

De openingstijden van de winkels in Bremen zijn over het geheel genomen vrij ruim. De meeste winkels van de shoproute zijn op maandag t/m vrijdag open tussen 11:00 en 19:00 uur. Op zaterdag sluit men de deuren iets eerder.

A: Hoofdstation Bremen
B: Butlers
C: Tee-Händels-Kontor Bremen
D: Theimann
E: Weihnachtsträume
F: Schnoor Design Haus
G: Troll Antiquitäten
H: Hofmann Wohnen
I: Casa Nova Shop
Plattegrond Bremen