Isolatie van woning kan tot 30% besparen

Home » Woonnieuws » Isolatie van woning kan tot 30% besparen
Recent onderzoek heeft uitgewezen dat woningbezitters tot wel 30% kunnen besparen op hun energie met een goede isolatie van de woning.

Essent wil hier aan bijdragen met de Nationale Isolatieservice. In één dag wordt de woning met de modernste methoden en technieken geïsoleerd waarmee het wooncomfort wordt verhoogd en de energierekening wordt verlaagd.

Nederlandse huizen niet optimaal geïsoleerd

Het hierboven genoemde onderzoek heeft een aantal interessante feiten opgeleverd. Zo woont een meerderheid van de Nederlandse huishoudens in een niet optimaal geïsoleerd huis.

Bij 41% van de Nederlandse huishoudens ontbreekt dakisolatie, bij 51% is geen isolatie van de spouwmuur aangebracht en bij maar liefst 66% is geen vloerisolatie aanwezig. 

Grote besparing

De verwachte besparing die met isolerende maatregelen kan worden behaald, wordt te laag ingeschat. Gemiddeld is de verwachting dat met isolatie 22,5% op de energierekening kan worden bespaard terwijl een besparing van wel 30% mogelijk is.

Terugverdientijd

Het 'terugverdienen' van de investering vergt 3 tot 5 jaar terwijl de helft van de Nederlanders denkt dat dit 6 jaar of langer is.

Isolatieservice

Met de Nationale Isolatieservice wil Essent iedereen de gelegenheid geven om structureel op de energierekening te besparen.

Voor gemiddeld € 1.800,- wordt een koophuis, gebouwd tussen 1930 en 1983, geïsoleerd met spouwmuurisolatie.

Geen...

... dakisolatie 41%
... isolatie van de spouwmuur 51%
... vloerisolatie 66%

Recentere woningen zijn meestal al goed geïsoleerd.

Voor het toepassen van isolerende maatregelen geldt een BTW tarief van 6%. Energieklanten van Essent kunnen de isolatie ook in termijnen betalen. En wel via GreenLoans,waarmee Essent samenwerkt. GreenLoans financiert groeninvesteringen van particulieren.

Naast een lagere energierekening profiteert de woningbezitter van de waardestijging van de woning vanwege een gunstiger energielabel na de isolatie.

Essent, 18 oktober 2010 
Lees meer over dit thema in het dossier: duurzaamheid