Moderne woning in Emmen

Home » Binnenkijken » Moderne woning in Emmen
De kleur goud zie je niet in deze woning, maar blinken doet het er absoluut. Vanuit het moderne huis in Emmen zie je door de grote raampartijen de pony’s zo in het weiland lopen.
 
Zoon des huizes Maurice neemt daar als hij van school komt vaak eerst even een kijkje, voordat hij naar binnen gaat.

Zijn ouders Jan en Margreet leiden ons rond en vertellen over de woning.

Bewoners

Jan (44, unitleider), Margreet (42, drogiste), Denise (16) en Maurice (12).
 Vooraanzicht
Keuken
Zuilen

Waarom deze woning

Vroeger woonden wij heel rustiek en daar waren we op uitgekeken. Beiden wilden we moderner en strakker. We hadden een stukje grond waar niet op gebouwd mocht worden. Na elf jaar kregen we uiteindelijk een bouwvergunning en twee jaar geleden hebben we de woning betrokken.

De ligging van het huis is erg gunstig. Alles is op fietsafstand en toch wonen we hier vrij en landelijk. Dat maakt het heel leuk voor de kinderen.

Woonstijl

Modern en strak.  In onze vorige woning hadden we grenen meubelen en een houten vloer. In de loop der tijd merk je dat stijl en smaak veranderen.

Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op woningen uit de jaren dertig. We hebben er een moderne draai aan gegeven door de keuze van de stenen. De stenen zijn langer en dunner dan wat je over het algemeen ziet en ze zijn niet gevoegd.

Haard
Zitje
Eettafel
Keukenblad
Jan
Vloer

Woontic

We houden niet van prullaria. De ramen zijn tot op de grond, er zijn geen vensterbanken waarin van alles kan staan. Een echte woontik hebben we dus niet.

Favoriete plekje

De eetkamertafel. Daar kunnen we lekker zitten. Je hebt vanaf de eettafel zowel zicht op de woonkamer als op de keuken. Door de vele ramen hebben we vrijwel vanuit elke positie zicht op de tuin en de wei.

Trots

Trots is niet echt het goede woord, maar wat in dit huis erg goed gelukt is, is de ruimtelijke beleving. Vanuit de keuken kun je bijvoorbeeld makkelijk naar het terras lopen, evenals naar de eethoek. In ons vorige huis moesten we het hele huis door om bij de tuin te komen.


Woonwens

Margreet: Ik zou nog wel een lekkere louncheset willen voor op het terras. Wat me ook erg mooi lijkt zijn twee natuurstenen vijvers. Er is hiervoor al een trappetje aangelegd in de tuin.

Jan: Ik zou graag nog eens een huis bouwen. Het zou dan nog strakker en moderner worden. In gedachten ben ik alweer bezig met iets geheel nieuws. Ik zou in een nieuw huis ‘buiten’ nog meer naar ‘binnen’ willen brengen door middel van grote glazen puien.

Favoriete woonwinkels

De vloer, het aanrechtblad en de tuintafel zijn gemaakt door Van Vliet Natuursteen uit Haren. Eigenaar Marcel van Vliet dacht erg goed mee, het was prettig om met hem samen te werken.

Bij Koop de Vries vonden we de eettafel. We hebben de stoelen erbij gezocht. De meubels kochten we pas toen we al in het huis woonden. Door middel van strookjes papier hebben we de afmetingen eerst getest. De tafel is bijvoorbeeld drie meter lang. Als we van te voren een tafel hadden gekocht, hadden we waarschijnlijk voor eentje van tweeënhalf meter gekozen, maar de grote tafel past veel beter bij het huis.
Overzicht
Fotostyling: Hilde Venema | Fotografie: Patrick Ruiter | Tekst: Evelien Epping
Lees meer over dit thema in het dossier: binnenkijken