Tweede huis weer in trek

Home » Woonnieuws » Tweede huis weer in trek
De tweede huizen markt zit weer in de lift schreven vele kranten de afgelopen maanden. 2008 en 2009 waren de jaren waar de verkoop van tweede woningen geheel op slot zat. 2010 is zeer belovend begonnen.

Makelaars en projectontwikkelaars worden weer vrolijk van de positieve houding van de potentiële kopers en hebben het eerste half jaar weer koopovereenkomsten getekend, vergelijkbaar met eind 2007.

Consumenten durven weer geld uit te geven aan hun ultieme droom; "een tweede huis". Investeren in jezelf is weer hip. Na de zomer heeft de consument nog dat positieve gevoel van zijn zomervakantie en heeft een verhoogde interesse in een huis in een zonnig oord in het buitenland. 

Tweede woning in eigen land

Ook een tweede woning in eigen land is aan het populariseren.
Zekerheden zoals: het goed geregelde eigendomsrecht en vaak hoge rendementen spelen hierin een grote rol.

Gegarandeerd

In vele gevallen is een rendement gegarandeerd en is men vrij om zelf gedurende een aantal weken of maanden gebruik te maken van de eigen tweede woning.

Er is veel aanbod en voor velen betaalbaar. Spanje en Frankrijk blijven de twee meest populaire landen voor een tweede woning. Hier is de afgelopen jaren Oostenrijk bijgekomen met heel veel mooi aanbod.

Inhaalrace Turkije

Turkije is bezig met een inhaalrace. Dit land heeft het vertrouwen weer gekregen van de consument en de prijzen zijn nog steeds zeer aantrekkelijk. Zo koop je al een leuk appartement onder de 30.000 euro.
Tweede huis in Griekenland


Beurs

Op zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. zullen in Expo Houten zich 50 makelaars presenteren met een aanbod van villa's, appartementen, boerderijtjes, kastelen, chalets etc. uit meer dan 15 landen. De bezoeker die gratis toegang heeft en gratis kan parkeren kan zich op diverse manieren laten voorlichten op een ongedwongen manier.

Lees meer over de beurs »
Lees meer over dit thema in het dossier: buitenland