Woonboerderij in Bovensmilde

Home » Binnenkijken » Woonboerderij in Bovensmilde
Rond de voorlaatste eeuwwisseling werd deze prachtige witte woonboerderij aan de Drentsche Hoofdvaart gebouwd.

Toen woonden er gezinnen met zo’n acht kinderen, nu hebben Durkje en Bert samen met hun Berner Sennenhond er alweer zo’n zes jaar alle ruimte.

De gastvrije Durkje leidt ons rond en vertelt over haar woning.

Bewoners

Durkje (51, teamleidster gezondheidszorg) en Bert (46, eigenaar van een kapsalon).
 Achterzijde
Hal
Durkje aan de eettafel
Kandelaars

Waarom deze woning

Vanwege de grote tuin. Hier kan onze hond zich lekker uitleven. Maar ook het huis sprak ons erg aan. De grote woon-/ eetkamer en het feit dat de woning gelijkvloers is, maakt het ideaal voor ons.
 

Woonstijl

Je zou haast kunnen zeggen: ‘kleurloos’. Alles is zwart, wit en zilver. Het huis is erg strak ingericht, maar er staan ook veel oude dingen. Zo is er het oude schoolkastje. Dat heeft jarenlang bij mijn ouders op zolder gestaan en komt oorspronkelijk uit een basisschool.
 

Favoriete plekje

Het liefst zit ik aan de eettafel. Vanuit hier kan ik alles overzien en heb ik een prachtig uitzicht over de tuin. De eettafel nodigt uit tot activiteit en geeft me energie. Op de bank dommel ik zo weg. ’s Avonds zetten we om een uurtje of tien de tv uit en dan gaan we nog even gezellig aan tafel zitten.

 

Trots

Trots ben ik op mijn Mexico-hoekje. Er hangen twee prachtige maskers die ik in een winkeltje in Mexico heb gevonden.

Maxima

Deze waxinelichthouders heeft prinses Maxima ook. Ze stuurde een briefje naar de designers: 'Bedankt voor de mooie kandelaars. Ik heb ze in de woonkamer neergezet.'


Woontic

Overal waar ik heen ga, neem ik beeldjes mee. Ik heb ze vanuit Tanzania, Kenia en vele andere landen. In het toilet heb ik bijvoorbeeld drie leuke beeldjes staan. Vorig jaar had ik twee in Tunesië gekocht. Toen we er dit jaar weer waren, vond ik er een kleinere bij. Van mijn beeldjes kan ik echt genieten. Ik kijk er weleens naar en denk dan ‘Goh, wat mooi.’
Schoolkastje
Uitzicht
Durkje

Woonwens

Wat ik nog wel eens zou willen, is van de woonkamer een lekker ruime eetkamer maken en het huis aan de kant van het terras uitbreiden. Hier komen dan de tv en een grote loungeset. In de keuken zou dan een kookeiland komen met een grote eettafel. Bert houdt erg van koken en ik maak graag heerlijke hapjes klaar. In de tuin wil ik wel een overdekt zwembad. Maar dat is voor als we de loterij winnen.

Favoriete woonwinkels

In Haulerwijk zitten twee woonwinkels waar ik graag heen ga: Inhuys en Roech. Je vindt er dingen die een ander niet heeft. Daarnaast ga ik natuurlijk regelmatig naar De Beeldentuin, evenals naar marktjes en braderieën. En ik ben gek op Oosterse winkels. Als ik ooit een huis zou mogen ontwerpen, zou het in Oosterse stijl zijn veel trappetjes en poortjes. En met van die mooie halve deuren ervoor.
Tuin
Woonkamer
Fotostyling: Hilde Venema | Fotografie: Patrick Ruiter | Tekst: Evelien Epping
Lees meer over dit thema in het dossier: binnenkijken