Trend: van alle keukens thuis

Home » Interieur & lifestyle » Trend: van alle keukens thuis
Lekker wokken! De tijd dat een fornuis standaard uit vier pitten bestond ligt inmiddels ver achter ons.

Tegenwoordig stel je gewoon je eigen kookcentrum samen. Kookplaten worden aangevuld met wokbranders, friteuses en een grillplaat.


Teppan Yaki

Steeds meer mensen in het Westen nemen deze gezonde, snelle kooktechniek uit Japans over en zo verovert de Teppan Yaki plaat ook een plaats in de Europese huishoudens. 

Wokbrander

Een veel gekozen element is de wokbrander. Wokken deed al veel eerder z’n intrede in onze keuken en daarom kiezen veel mensen nu al standaard voor een wokbrander.
Er zijn wokbranders op gas, maar er zijn ook inductiewokbranders. De "wokbrander" is dan vaak in de kookplaat uitgehold – een soort kuiltje dus – waar de bijgeleverde wok precies in past.

Zowel gas als inductie hebben als voordeel dat er snel een hoge temperatuur bereikt kan worden en dat de temperatuur zich nauwkeurig laat regelen.


Ingebouwde friteuse

Ook kiezen steeds meer mensen voor een ingebouwde friteuse.

Wist je trouwens dat frituren helemaal niet ongezond hoeft te zijn? Als je vloeibaar frituurvet gebruik – met onverzadigde vetzuren – op de juiste temperatuur frituurt en regelmatig het vet vervangt, kan een frietje op z’n tijd absoluut geen kwaad.

Gratis keukenboek

Gratis keukenboek

Op zoek naar een nieuwe keuken? Inspiratie en tips vind je in het keukenboek van Bruynzeel Keukens. Bestel 'm nu gratis! »

Lees meer over dit thema in het dossier: keuken