Shoppen in Utrecht!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Utrecht!
Tijdens deze shoproute gaan we op wereldreis in de prachtige domstad Utrecht. We nemen je mee van mysterieuze Oosterse sferen en India via het koele Scandinavië naar exotische landen als Mexico.

De route loopt dwars door de eeuwenoude stad met zijn lange geschiedenis. De kenmerkende werfkelders en de domtoren zullen zeker niet ontbreken.

We zochten de leukste multiculti woonwinkeltjes voor je uit.

Plattegrond shoproute Utrecht
FM Janssen
 
We beginnen met een korte wandeling vanaf het station (A) in oostelijke richting naar 'Het Oosten'.

De jarenlange hechte contacten met de knoperijen en het onderlinge respect voor het vakmanschap resulteren keer op keer in toonaangevende collecties tapijten bij FM Janssen. De zorgvuldig geselecteerde tapijten uit Iran, India, Nepal,
Pakistan, Marokko, Afghanistan, China en Turkije passen goed in het moderne interieur. Voor Clarenburg 3-5 (B)

De volgende winkel ligt slechts zo'n 200 meter verderop, maar heeft een geheel andere sfeer. Covent Garden heeft net zoals de gelijknamige beroemde Londense markt een grote diversiteit aan artikelen. Van thee en andere Engelse specialiteiten tot de klassieke Engelse meubelen, tafelaccessoires en serviezen. Oudegracht 109 (C)
Covent Garden Utrecht

Achter een sfeervolle Jugendstilgevel worden kunst, woonaccessoires en meubels tentoongesteld. Doelstelling van de eigenaresse van Zinkwit is kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Telingstraat 9 (D)

Zinkwit

Voor Sussies maken we geen reis naar een ver land, maar een reis door de tijd. De vintagewinkel verkoopt vooral kleding uit de jaren ’50 tot ’80, maar met een beetje geluk vind je er ook prachtige designmeubelen.  Voorstraat 48-50 (E)
Sussies

In de kleurrijke winkel Nisha komen modern en eigentijds duizend-en-een-nacht en kitsch samen tot een bijzonder

Nisha Utrecht
en harmonieus geheel. De artikelen komen uit vele landen met een nadruk op Oosterse invloeden. Wittevrouwenstraat 42 (F)

Op zoek naar je eigen 1001-nachttapijt? Bij Torba vind ze, naast kelims, moderne en romantische zitmeubelen en gordijn- en meubelstoffen. Neem ook een kijkje bij de Afrikaanse kunst: bijzondere voorwerpen

Torba

van de exotisch klinkende Dogon, de Bobo, de Guro, de Dan of de Bauole. Nachtegaalstraat 73 – 75 (G)

emma b.

De rustgevende, stijlvolle Scandinavische interieurs zijn immens populair in Nederland. Bij emma b. vind je prachtige designartikelen van onder meer Normann
Copenhagen, Marimekko, Hay, Eva en Koziol. Oudegracht 218 (H)

Bij de volgende winkel op onze shoproute, Casa Blanca vind je allerlei vrolijke artikelen uit zonnige, exotische landen zoals India en Mexico. Oudegracht 179 (I)

Casa Blanca

Warme kleuren en veelzijdige producten
afkomstig vanuit de hele wereld vullen de heerlijke woonwinkel Aba-i. In de bijzondere winkel droom je zo weg naar het verre oosterse landen. Lijnmarkt 32-34 (J)

Aba-i

De naar de beroemde Russische pianist vernoemde winkel Rachmaninoff ongewoon wonen beschrijft zichzelf als

een Luilekkerland met allerlei prullaria voor in en om het huis. De winkel is gevestigd in een typische Utrechtse werfkelder. Vismarkt 20 (K).

Rachmaninoff Utrecht


Kijk je, weer buiten, naar rechts dan zie je het beroemste monument van Utrecht: de Domkerk.
Domtoren

Arte Mexicana is de plek voor originele Mexicaanse artikelen voor in en om het huis. Je vindt in deze laatste winkel van de shoproute prachtige vazen,
spiegels, meubelen, keramiek en textiel. De vrolijke winkel van de enthousiaste vrouwen Silvia en Cecilia heeft ook een uitgebreide collectie van hangmatten. Zadelstraat 35 (L)

Arte Mexicana

De meeste winkels in deze shoproute zijn geopend van woensdag - zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De koopavond is op donderdag.

A: Centraal Station Utrecht
B: FM Janssen
C: Covent Garden
D: Zinkwit
E: Sussies
F: Nisha
G: Torba
H: emma b.
I: Casa Blanca
J: Aba-i
K: Rachmaninoff ongewoon wonen
L: Arte Mexicana
Plattegrond shoproute Utrecht
interactieve kaart