Shoppen in Middelburg!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Middelburg!
Al zo'n duizend jaar geleden groeide Middelburg uit tot het belangrijkste handelscentrum van Zeeland en nog steeds kun je er terecht voor een gezellig dagje shoppen.

De Lange Jan, het stadhuis, de Oostkerk en de Abdij zijn de bekendste monumenten van het eeuwenoude stadje, maar er zijn er veel meer. Tijdens het winkelen snuif je dus meteen wat cultuur.

We zochten de leukste woonwinkeltjes voor je uit.

Shoproute Middelburg
De Pagter Antiek & Interieur

We beginnen in stijl bij De Pagter Antiek & Interieur waar lang vervlogen tijden tot leven komen. Een omschrijving van het omvangrijke assortiment is nauwelijks mogelijk, maar altijd aanwezig zijn o.a.
Engelse ladekasten, Franse kasten en tafels, Hollandse kabinetten, geschilderde kasten, secretaires, bureaus, vitrinekasten, spiegels en zeer veel glazen en bronzen kroonluchters. Herenstraat 9 & Segeersstraat 8 (B)

Twee straatjes verderop, in het statige pand van Paleis op de Dam, is van alles

Paleis op de Dam

te doen en zien: van workshops en exposities tot interieurartikelen, serviezen en cadeaus. Dorst? Er is zelfs een grandcafé! Nieuwe Brug 39 (C)

Antiek Het Geveltje

Antiek Het Geveltje neemt je mee naar de Gouden Eeuw en is gespecialiseerd in spiegels, achttiende- en negentiende-eeuwse meubelen, glaswerk, kristal, schilderijen en klokken. Lange Noordstraat 35 (D)
El Kantra

El Kantra betekent letterlijk: ‘De brug’ en symboliseert een brug tussen twee landen en twee culturen. Waan je in de wereld van 1001 nacht en laat je inspireren door de de intense kleuren, de sfeervolle verlichting, het mooie handwerk en de klanken van

Lin-O-Lux
Arabische muziek. Pottenmarkt 8 (E)

Alles voor een heerlijke nachtrust! Van hoeslakens tot dekbedovertrekken, van kussens tot dekbedden en spreien: je vindt het bij Lin-O-Lux. Langeviele 11-13 (F)

Behalve voor zitmeubelen, verlichting, eethoeken en accessoires, kunt je bij Van de Gruiter Wonen Sfeer en Meer

Van de Gruiter Wonen Sfeer en Meer

ook terecht voor op maat gemaakte meubelen van oude bouwmaterialen en eiken. Langeviele 29 (G)

De Bruijn Meubelen

De monumentale panden waarin De Bruijn Meubelen gevestigd is vormen het sfeervolle decor waarin je ongedwongen
kunt snuffelen tussen allerlei meubels en woonaccessoires. Langeviele 26-34 (H)

Als je iets zoekt om te snijden, te kloppen, te wegen, te meten en te mengen, raspen en zeven, inmaken, stomen en bakken, moet je zeker even naar binnen stappen bij Dille & Kamille, de winkel met echt alles wat je nodig hebt in de keuken. Langeviele 30-34 (I)

Dille & Kamille
The Kitsch Company

Bovenstaande foto en de naam zeggen eigenlijk al genoeg. Bij The Kitsch Company vind je Kitsch met een grote ‘K’: de winkel is volgepropt met Kitschkunst, gewone Kitsch, exotische Kitsch, religieuze Kitsch, gadgets en trendy sieraden. Lange Geere 2b (J)

Blankenburgh is al 65 jaar een begrip in Zeeland. Hoewel er raamdecoratie wordt verkocht, vind je er vooral veel op

bedgebied. Het deskundige personeel helpt je graag bij het vinden van het bed dat bij jou past. Langeviele 56-64 (K)

La Vaca

La Vaca staat voor stoffen en kwaliteit. Je kunt er terecht voor de betere gordijnmode, binnenzonwering en raamdecoratie. Zelf aan de slag? Breng dan een bezoekje aan La Vaca Kreatief aan de Herestraat 4. Langeviele 77-79 (L)
Als je nu even het bruggetje over wandelt, zie je de pittoresque Kloveniersdoelen, waar oorspronkelijk, begin 16e eeuw, schutters oefenden.

Kloveniersdoelen
 
Zo tegen het einde van deze shoproute op zoek naar een klok? We sluiten af bij In Petto Lifestyle, en zien het grootste assortiment moderne, strakke,
frivole en bizarre klokken van Middelburg en omstreken. Daarnaast vind je er moderne woonaccessoires en serviezen onder meer Leonardo, Blomus en Menu. Geere Passage 6 (M)In Petto Lifestyle

De meeste winkels in deze shoproute zijn geopend van woensdag - zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De koopavond is op donderdag.

A: Station Middelbrug
B: De Pagter Antiek & Interieur
C: Paleis op de Dam
D: Antiek Het Geveltje
E: El Kantra
F: Lin-O-Lux
G: Van de Gruiter Wonen Sfeer en Meer
H: De Bruijn Meubelen
I: Dille & Kamille
J: The Kitsch Company
K: Blankenburgh
L: La Vaca
M: In Petto Lifestyle
Shoproute Middelburg
interactieve kaart