Overlijdensrisico bij dezelfde bank?

Home » Financieel, juridisch en makelaarsadvies » Overlijdensrisico bij dezelfde bank?
Consumenten die tegelijk met hun hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, betalen jaarlijks vaak honderden euro's teveel premie.

Dit gebeurt vooral bij consumenten die een hypotheek en overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij één en dezelfde bank.


Overlijdensrisicoverzekering vaak veel goedkoper bij andere verzekeraar

80% van de respondenten van een onderzoek van Indpender die een overlijdensrisicoverzekering afsloot, heeft deze verzekering ook direct afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden.

40% heeft na het afsluiten van deze verzekering nooit meer gekeken of
deze ook anders of goedkoper kon. Men lijkt zich niet bewust van de besparingsmogelijkheden. Consumenten houden vaak wel de hypotheekrente scherp in de gaten.

Murw geslagen na hun zoektocht naar een huis, een betaalbare keuken en een passende hypotheek met lage rente worden de verzekeringspolissen dan vaak bijna blind getekend, zo ook de overlijdensrisicoverzekering.

Verreweg de meeste overlijdensrisicoverzekeringen worden afgesloten in combinatie met het afsluiten van een hypotheek, waarbij een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht is.

Consumenten realiseren zich op dat moment meestal niet dat zij een keuze
hebben.

En dat terwijl ze in veel gevallen duizenden euro's kunnen besparen als ze de overlijdensrisicoverzekering los afsluiten.

De voorwaarden van deze verzekering verschillen nauwelijks, waardoor het loont om goed naar de premie te kijken en deze apart af te sluiten. Ook achteraf is het zeer eenvoudig om over te stappen naar een nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.

Conclusie: kijk eerst goed rond voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Uit onderzoek blijkt dat 55% niet wist dat zij de overlijdensrisicoverzekering ook zelf, en dus in vele gevallen goedkoper, bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten.
Lees meer over dit thema in het dossier: financieel