Francien: Motivatiecrisis in retrohuis

Home » Blogs: Gewoon opgeschreven » Francien: Motivatiecrisis in retrohuis
Geschreven door:
Francien,
16 september 2009

Als we familie en vrienden ons huis showden, kregen we verdacht regelmatig te horen dat er potentie in zat. Oké? Potentie?

Maar het duurde niet lang of we begrepen het: er moest nog veel gebeuren. We hadden namelijk een retro-huis gekocht. Niet hip retro, maar donkerbruin retro. Sinds de jaren zeventig was er niets meer aan veranderd.

Inmiddels zijn we zover dat de isolatie, de gipsplaten en de decoratieve balken erin zitten. Hier hebben we vier maanden over gedaan. ‘Alleen’ nog schilderen en dan is ons eerste project af!

Helemaal zelf verbouwen was leuk bedacht. Leuk duurde echter een paar maanden.

Negeren

Daarna was het niet leuk meer. Er kwam een ander stadium, dat van de ‘motivatiecrisis’. Daar zaten we ruim drie maanden in. Het enige wat hielp, was negeren. We deden net of het allemaal wel meeviel en ach… we hadden niet zo´n haast.

Het negeren werkte niet heel lang, ineens was er iemand die ons met de neus op de retro-feiten drukte.

Diegene gaf zonder veel woorden aan, dat we toch maar heel erg rap uit onze crisis moesten komen. En heel snel van de retro-slaapkamer, de retro-badkamer en de retro-keuken, moderne kamers maken.

 
Wie dat is? Na negen maanden wordt er meer bekend!

Bewoners Francien (27, tandartsassistente) woont samen met Peter (39, installatiemonteur). Over een half jaar verwachten ze hun eerste kindje.

Woning Vrijstaande woning, vlak na de oorlog gebouwd in een dorpje in Groningen.

Woontik Marktplaatsverslaving. ‘We er hebben prachtige designerlampen, een bad op pootjes en mooie kranen gekocht voor een prikkie.’

 
Wat ging aan deze blog vooraf? Lees het hier. »
Lees meer over dit thema in het dossier: klussen en verbouwen