Shoppen in Londen!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Londen!
Londen staat voor rode dubbeldekkers, nostalgische taxi's, de Big Ben, de Tower Bridge, London Eye en.... shoppen!

Voor eindeloos snuffelen in snuisterijen kun je het beste naar het romantische Notting Hill. Wereldberoemd is de antiekmarkt in Portobello Road, een echte aanrader.

Deze shoproute loopt echter door het centrum, waar de grote warenhuizen zoals het beroemde Harrods domineren.
Heal's Londen

We beginnen chique. Heal’s verkoopt als zo’n 200 jaar kwaliteitsmeubelen, geheel in lijn met de Engelse Arts and Crafts Movement. Je vindt er alles voor in huis, van toonaangevende merken als Philippe Starck, Tom Dixon, Orla Kiely en John Reeves. 234 King's Road (A)

Londen herbergt verschillende filialen van de ‘alles-voor-in-je-huis’ winkel Habitat,

Habitat Londen
maar dit filiaal is bij velen favoriet vanwege de ruime opzet en het vriendelijke personeel. Tip: neem ook een kijkje op de inspirerende verlichtingsafdeling. 208 King’s Road (B)

Kijk je ogen uit bij Prelway Interiors. Alles is hier overdadig, schitterend, glanzend en fantasievol. Op een stijlvolle manier worden klassieke en eigentijds meubilair, verlichting en prachtige decoratieve voorwerpen samengebracht. 48 Walton Street (C)

Prelway Interior

Van prachtig vervaardigde meubels op de vijfde verdieping tot slimme gadgets voor de keuken in de kelder. Peter Jones sluit de King´s Road af met 7 verdiepingen vol fraaie artikelen. Sloane Square (D)

Peter Jones Londen

Ga je binnenkort trouwen? Volgens David Mellor heb je dan zo’n 150 verschillende artikelen voor in de keuken en op tafel nodig. Het chique merk is gespecialiseerd in serviesgoed en keukengerei.

Je vindt er twee verdiepingen vol van, zorgvuldig geselecteerd en vaak van eigen ontwerp en exclusief voor de David Mellor winkels. 4 Sloane Square (E)
 David Mellor Design

Een bezoekje aan beroemde Harrods is een absolute must als je in Londen gaat shoppen. Sterren als Michael Jackson huurden het regelmatig af om uitgebreid rond te kunnen kijken.

Goedkoop is het er niet, maar wel zeker de moeite waard. Op de tweede en de vierde etage vindt je de interieurartikelen. 87-135 Brompton Road (F)

Harrods
 
Na Harrods lopen we via Buckingham Palace door richting de trendy wijk Soho.

Onze eerste stop hier is bij het letterlijk heerlijke Fortnum & Mason. Naast allerlei soorten koffie, thee, wijn, kazen en chocolade verkopen ze handige accessoires om al dit zaligs te nuttigen. 181 Piccadilly, London (G)Fortnum & Mason

Trendy en betaalbaar zijn de woonaccessoires bij het stijlvolle Zara Home. De van oorsprong Spaanse kledingketen is er absoluut in geslaagd het concept toe te passen op een woonvariant. 127-131 Regent Street (H)

Zara Home

In een prachtig vakwerkachtig houten gebouw vindt je Liberty. Ook Liberty is een warenhuis met alles er op en er aan, maar het is er wel één in een erg bijzondere setting. Hoek Great Malborough Street en Kingly Street (I)
 Alessi Londen

Op zoek naar design voor in de keuken? Het Italiaanse merk Alessi heeft een uitgebreid assortiment keukenhulpjes, kookpotten, badkameraccessoires, serviezen, glazen en bestek. 22 Brook St, London (J)

Laat je onderdompelen door luxe bij Cologne & Cotton. Met de parfums, zeepjes en heerlijk dikke handdoeken wil je het liefst ter plekke genieten van een uitgebreid bad.
Onze tip: leef je uit in deze winkel en bereid je voor op een welverdiende, ontspannen avond in de hotelkamer. 88 Marylebone High (K)  Cologne & Cotton Londen
 
Even verderop, bij Divertimenti, de laatste winkel uit de route, staat genieten ook voorop. Je vindt er een enorm assortiment kookgerei, potten en pannen, koper, aardewerk, met de hand versierd servies, oosterse gebruiksvoorwerpen, bestek en glaswerk. 33-34 Marylebone High Street (L)
 
Divertimenti Londen

In Londen zijn de openingstijden van winkels ruim. Van maandag t/m zaterdag zijn de meeste winkels geopend vanaf 10:00 uur tot 18:00. Daarnaast is een groot deel van de winkels open op zondag.

A: Heal’s
B: Habitat
C: Prelway Interiors
D: Peter Jones
E: David Mellor
F: Harrods
G: Fortnum & Mason
H: Zara Home
I: Liberty
J: Alessi
K: Cologne & Cotton
L: Divertimenti
Shoproute Londen
interactieve kaart