Bouwen met een Duitse aannemer

Home » Financieel, juridisch en makelaarsadvies » Bouwen met een Duitse aannemer
Die ruime, vrijstaande woning die precies aan jouw wensen voldoet nog niet gevonden? Laat het huis van je dromen dan gewoon bouwen!

En profiteer hierbij van de degelijkheid en efficiëntie van een Duitse aannemer. De heer Sijtsma van Korbeel Wonen heeft ruime ervaring met Duitse aannemers.

We vroegen hem naar de belangrijke aspecten kwaliteit, prijs, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Kwaliteit en prijs

We beginnen met de twee voornaamste redenen om voor een Duitse aannemer te kiezen.

Ten eerste zijn de Duitse materialen kwalitatief beter dan de in Nederland gebruikte materialen. Doordat in Duitsland bijvoorbeeld de geluidseisen strenger zijn, ligt de standaard er hoger en is men gewend om voor extra kwaliteit te kiezen.
Daarnaast is een substantieel prijsverschil van wel twintig tot dertig procent haalbaar.

Combineer dit met het hogere afwerkingniveau en je weet dat je dat absoluut waar voor je geld krijgt.

Flexibiliteit

Duitse aannemers zijn erg flexibel, zowel bij het ontwerp en het materiaalgebruik als in de werkwijze.

Zo betekent een Duitse aannemer zeker geen huis met een Duitse uitstraling. Elk type woning kan worden gebouwd: van royaal herenhuis, Twentse woning en Noord-Hollandse stolpwoning tot traditionele notariswoning.

Ook is er grote flexibiliteit in het materiaalgebruik. Vaak gaat men in de offerte uit van hoogwaardige materialen zoals een mooie eiken trap of niet te verwoesten vloertegels. De keuken is over het algemeen al inbegrepen.
Wil je andere materialen, van twee slaapkamers één maken of zelf de keuken inbouwen, dan is dat mogelijk. Vooral dit laatste kan natuurlijk een forse verlaging van het totaalbedrag betekenen.

Betrouwbaarheid

Net zoals in Nederland is ook in Duitsland de ene aannemer betrouwbaarder dan de andere. Korbeel Wonen heeft verschillende Duitse aannemers gescreend middels een uitgebreide selectieprocedure.

De aannemers waarmee zij in zee gaan hebben veel Nederlandervaring en bouwen volgens het nieuwste Nederlandse bouwbesluit.

Meer informatie? www.korbeelwonen.nl
Bouwen met een Duitse aannemer: voorbeeldwoning 1 Bouwen met een Duitse aannemer: voorbeeldwoning 2 Bouwen met een Duitse aannemer: voorbeeldwoning 3
Lees meer over dit thema in het dossier: nieuwbouw