Francien: Hypotheekperikelen

Home » Blogs: Gewoon opgeschreven » Francien: Hypotheekperikelen
Geschreven door:
Francien,
16 september 2009

Vorig jaar besloten mijn vriend en ik om te gaan samenwonen. We wilden het direct goed aan pakken... Er helemaal voor gaan... Met zijn tweeën in het diepe springen. We wilden niet huren, maar kopen!

Avondenlang zaten we gezellig naar geschikte woningen te speuren op internet en op de zondagen reden we door de prachtige provincie Groningen op zoek naar het perfecte stulpje. 


Kijken en kopen

Op een mooie zomerdag was er openhuis in een leuk huisje, in een schattig dorpje. Een héél leuk huisje. Als enthousiaste puppies bestormden we alle kamers.

Het was verkoop bij inschrijving. De hoogste bieder zou het huisje krijgen.
Een paar dagen later kregen we telefoon. We waren de gelukkigen!

Hypotheekperikelen

De hypotheekadviseur had de offerte bij de bank neergelegd en we hadden het ‘voorlopige’ koopcontract getekend.

Wat er toen gebeurde, hadden weinig mensen voorzien. De kredietcrisis barstte los. Heel fijn.

Banken werden voorzichtig met het verstrekken van hypotheken. En ook wij kregen maar geen goedkeuring. De termijn van de ontbindende voorwaarden werd verlengd, maar nog geen goedkeuring. 

Een aantal weken later belde ik lichtelijk overstuur met onze hypotheekadviseur. Ik sliep niet zo heel goed meer de laatste dagen. ’Ja, natuurlijk gaat het door,’ verzekerde hij me.

Toen ik vroeg hoe hij dat zo zeker weten kon, kreeg ik een sneer. ‘Wie heeft hier nu verstand van? Jij of ik?’ ‘Maar onze
‘ontbindende’ voorwaarden dan?’  ‘O, ja die zijn verstreken.’ Ik had er helemaal niet aan gedacht om ze nogmaals te verlengen en onze hypotheekadviseur kon het niet zo veel schelen.

"Ik sliep niet meer zo
goed de laatste dagen"

Het verlossende telefoontje kwam een week later. De hypotheek werd verstrekt. Ik was in mijn leven nog nooit zo opgelucht geweest. En ik sliep ook weer goed.


Bewoners Francien (27, tandartsassistente) woont samen met Peter (39, installatiemonteur).

Woning Vrijstaande woning, vlak na de oorlog gebouwd in een dorpje in Groningen.

Woontik Marktplaatsverslaving. ‘We er hebben prachtige designerlampen, een bad op pootjes en mooie kranen gekocht voor een prikkie.’

 
Wat ging aan deze blog vooraf? Lees het hier »
En lees hier over de verbouwing van het huis »