Shoppen in Amsterdam!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Amsterdam!
Toe aan een echte ‘shop till you drop’-ervaring?

Onze prachtige hoofdstad Amsterdam staat bol van leuke winkels en is de place to be als je op zoek bent naar iets nieuws voor in je huis.

We zochten de leukste woonwinkeltjes voor je uit.Plattegrond Woonshoproute Amsterdam
 Maranon

Met een pittige shoproute voor de boeg is het goed even preventief uit te rusten. Neem bij Marañon je tijd voor het testen van de prachtige en uitgebreide collectie hangmatten en hangstoelen. Singel 488-490 (B)

Uitgerust? Maak dan een reis door de tijd bij Nic Nic. Van klassieke verlichting via een

Nic Nic
Art Deco servies naar een kurkentrekker uit de fifties en dat alles in een prachtig Jugendstil pand. Gasthuismolensteeg 5 (C)

Je verwacht het niet bij zo’n exotische naam, maar bij Galleria d’Arte ‘Rinascimento’ wordt een heleboel oer-Hollands Delfts Blauw verkocht. Een route in onze hoofdstad is niet compleet zonder deze winkel! Prinsengracht 170 (D)

Galleria d´Arte ´Rinascimento´

Dekens, kussentjes, kleedjes en nog veel meer woonaccessoires vind je bij Christodoulou & Lamé. Alles in deze bontgekleurde winkel met een Oosters tintje is door de eigenaressen zelf ontworpen. Rozengracht 42 (E)

Kasstoor
Op zoek naar iets voor de woon-, slaap-, of badkamer? Kasstoor aan de ene kant en zijn broertje Wonen2000 aan de andere kant van de Rozengracht zijn grote woonwinkels met bijna alles op designgebied. Rozengracht 202-221 (F)

Zeepjes, zeepjes, zeepjes en zeepjes vind je bij de heerlijk ruikende winkel La Savonnerie. En, om je badkamer helemaal af te maken, kun je er ook allerlei schaaltjes om de zeepjes op te leggen kopen. Prinsengracht 294 (G)
La Savonnerie


The Frozen Fountain verkoopt een mooie combinatie van klassiekers en ontwerpen van hedendaagse topontwerpers als Marcel Wanders, Piet Hein Eek en Studio Job. Prinsengracht 645 (H)

In een prachtig karakteristiek pand is Eduard Kramer gevestigd. We vinden er een grote collectie antieke tegels en
allerlei antieke voorwerpen als borden, schalen, vazen, kandelaars en lampen. Nieuwe Spiegelstraat 64 (I)

Eduard Kramer

Onze volgende stop is bij de vrolijke dames van BLOND-Amsterdam. Alleen in deze flagshipstore kun je zelf opdrachten geven voor een extra speciaal cadeautje, zoals een theepot, schaal, mok, voorraadpotje of bordje. Gerard Doustraat 69 (J)

 BLOND-Amsterdam
 
BeBoB is dé specialist op het gebied van designklassiekers. In de winkel worden producten aangeboden van grote designers als Rietveld, Peter Ghyczy, Alvaro Aalto en Rob Eckhardt. En, tien procent van de
winst gaat naar projecten in Azië! Prinsengracht 764 (K)


Decorativa
is een sfeervolle antiekwinkel, vol met kandelaars en kroonluchters.
Bovendien, wat minder traditioneel, schilderijen tegen het plafond! Nieuwe Spiegelstraat 9a (L)

WonderWood

Deze shoproute eindigt in de wondere wereld van hout. Bij WonderWood kun je je ogen uitkijken naar prachtige designklassiekers uit de jaren ‘30 tot en met de jaren ‘60. Rusland 3 (M)

In Amsterdam zijn de openingstijden van winkels ruim. Van maandag t/m zaterdag zijn de meeste winkels geopend vanaf 10:00 uur tot 17:00. Daarnaast is een gedeelte van de winkels open op zondag. Op donderdag is het koopavond.

A: Centraal Station Amsterdam
B: Marañon
C: Nic Nic
D: Galleria d'Arte 'Rinascemento'
E: Christodoulou & Lamé
F: Kasstoor, Wonen2000
G: La Savonnerie
H: The Frozen Fountain
I: Eduard Kramer
J: Blond Amsterdam
K: BeBoB
L: Decorativa
M: WonderWood
  Plattegrond Woonshoproute Amsterdam
interactieve kaart