Shoppen in Helsinki!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Helsinki!
Trendy Helsinki met haar prachtige kathedralen en pleinen is één van de belangrijkste Europese steden op interieurgebied.

Finse ontwerpers ontwikkelden verschillende designklassiekers en zijn de grondleggers van succesvolle merken als Iittala, Arabia, Hackman, Marimekko en Marttiini.

Een extra uitgebreide woonshoproute is dus zeker op zijn plaats. We zochten de leukste woonwinkels van Helsinki voor je uit.

Plattegrond Woonshoproute Helsinki
 
 
~ advertentie ~
Stedentrip Helsinki
Voordelige hotels
PENTIK PENTIK

Bijna overal in Finland kom je ze tegen: filialen van de woondecoratieketen PENTIK. Je vindt er de ook in Nederland zo populaire witte woonartikelen met een ontspannen, relaxte uitstraling. Maar wel met een Scandinavisch tintje. Een goed begin van de shoproute! Mannerheimintie 5 (B)

De heerlijke woonwinkel Kellopeli Lifestyle Clinic ligt midden in het winkelhart van Helsinki. Je vind er een grote veelzijdigheid aan interieurartikelen

Kellopeli Lifeslyle Clinic 
zoals allerlei variaties op het op dit moment helemaal hippe vogelkooitje. Simonkatu 9 (C)

Even verderop, bij ISKU, vind je alles voor in de woonkamer: van banken, poefs en kasten tot  kussentjes, spiegels en kleden. Kalevankatu 4 (D)

ISKU

Tikau betekent letterlijk ‘duurzaam’ in het Hindi. De winkel biedt een uniek, menselijk, duurzaam en eigentijds alternatief voor massa geproduceerde producten. De accessoires zijn geïnspireerd door de lokale esthetiek en het vakmanschap op het platteland van India. Lönnrotinkatu 39b (E)

Tikau


Second Hand Shop, een winkel met tweedehands artikelen, ligt verderop in de straat en is een welkome afwisseling in het verder vrij dure Helsinki. Lönnrotinkatu 45 (F)

Prachtig gelegen op een hoek vind je Day, een meer dan honderd jaar oude woonwinkel met manden, lampen, kapstokken en ook weer de vogelkooitjes. Ook zien we hier weer veel wit en natuurlijke tinten. Fredrikinkatu 39/Bulivardi 11 (G)

Chez Marius

Zin in bonbons? Bij Chez Marius vind je alle tools om ze zelf te maken. Deze uitgebreide kookwinkel heeft daarnaast pastamachines, kaas- en wijnaccessoires, vleesstampers, allerlei soorten messen en een grote collectie baraccessoires. Fredrikinkatu 26 (H)
Stoel Artek

Alweer zo’n 80 jaar geleden ontwierp Alvar Alto, één van de grondleggers van het innovatieve Artek, bovenstaande stoel. Ook nu nog kennen de door Artek ontworpen producten grote internationale erkenning. Eteläesplanadi 18 (I)
Vaas Iittala
Iittala is een wereldberoemd Fins merk, met ook vestigingen in Nederland. Wellicht één van de bekendste producten is de, ook door Alvar Alto ontworpen, bovenstaande vaas. Een andere klassieker is de hieronder afgebeelde en in alle kleuren verkrijgbare en onbetaalbare Maribowl. Pohjoisesplanadi 25 (J)

Maribowl Iittala
Uspenski Kathedraal

Pal achter de prachtige, Russisch-Orthodoxe Uspenski-kathedraal (in het Fins Uspenskin katedraali) ligt een havenstraatje.

Hier vind je Marjan Interior, een woonwinkel waar de prachtige landelijke collectie van Amanda B verkocht wordt: veel wit en een tikkeltje kitch. Kanavaranta 7d (K)

Marjam Interior

Domkerk Helsinki

Tegenover de prachtige domkerk van Helsinki (in het Fins: Helsingin tuomiokirkko), ooit gebouwd voor een Russische Tsaar, liggen de volgende twee woonwinkeltjes.

PIIRONKI

PIIRONKI
is een heerlijke woonwinkel in landelijke stijl met onder meer
 prachtige kussens, kleden, lantaartjes, dienbladen. Aleksanterinkatu 12 (L)

In saunaland Finland kan een bezoekje aan saunawinkel Sauna Market niet ontbreken. In tegenstelling tot wat het logo doet vermoeden, is dit een stijlvolle winkel met alles voor in de sauna. Aleksanterinkatu 28e (M)

Sauna Market
 
Inspiratie opgedaan en zelf aan de slag? Bij Sinooperi (in winkelcentrum Kluuvi, tweede verdieping direct rechts) vind je alles op het gebied van knutselen zoals een grote
collectie kralen en prachtige stoffen. Aleksanterinkatu 9 (N)

Sinooperi

Bij Kodin Ykkönen vind je ten slotte onder meer de collectie van een derde Finse designtopper: Arabia. Daarnaast is er een grote collectie decoratieve en handige artikelen voor onder meer in de keuken. Kaisaniemenkatu 5 (O)
Kodin Ykkönen

Vanaf een uur of twaalf zijn de meeste winkels geopend tot ongeveer zes uur. Zaterdags tot ongeveer drie uur. 's Maandags zijn veel winkels gesloten.

A: Centraal Station Helsinki
B: PENTIK
C: Kellopeli
D: ISKU
E: Tikau
F: Second Hand Shop
G: Day
H: Chez Marius
I: Artek
J: Iitalla
K: Marjan Interior
L: PIIRONKI
M: Sauna Market
N: Sinooperi
O: Kodin Ykkönen
 
 Plattegrond Woonshoproute Helsinki
Interactieve kaart
Pauzetip: Finnen eten 's middags warm. Probeer eens een buffet in één van de vele buffetrestaurantjes.
Zin in iets aparts? Rendier is een Finse specialiteit.