Nederlander wil zo lang mogelijk in eigen huis blijven wonen

Home » Woonnieuws » Nederlander wil zo lang mogelijk in eigen huis blijven wonen
Als je Nederlanders vraagt wat ze het belangrijkste thema vinden voor later dan is dat 'In de eigen woning blijven wonen'. Dit blijkt uit een onderzoek dat Altuïtion heeft uitgevoerd in opdracht van Stichting Pensioenkijker.nl.

Pensioenkijker.nl wil mensen laten nadenken over hun pensioen. Pensioen is voor velen iets abstracts. Daarom onderzocht Pensioenkijker.nl welke zaken voor mensen nu écht belangrijk zijn als ze nadenken over later.

74% van de 462 ondervraagden geeft aan dat thuis blijven wonen voor hen belangrijk is. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Zelfs van de ondervraagden

in de leeftijdscategorie 18-35 geeft 38% aan dat zij dit belangrijk vinden. Ook de thema's gezondheid en uitstapjes, hobby's en reizen scoren hoog.

Kosten eigen woning na pensionering

Opvallend is dat slechts een beperkt aantal mensen een beeld heeft van de kosten die samenhangen met het ouder worden. Zo geeft slechts 28% van de ondervraagden aan een idee te hebben van de kosten die gemoeid zijn met het in de eigen woning blijven wonen na pensionering.

Blijkbaar vindt men dit wel belangrijk, maar is het nog niet gelukt om concreet een beeld te krijgen van wat er voor nodig is om dit ook te realiseren.
Ruim een kwart van de ondervraagden (26%) geeft aan nu bereid te zijn geld opzij te zetten om straks hun wens om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen te laten uitkomen.

Hoogte pensioen

Benieuwd hoeveel inkomen je straks netto ontvangt? Bereken het!
Bron: Pensioenkijker.nl (APS), 8 september 2009
Lees meer over dit thema in het dossier: trends