Francien: Ratelende hypotheekadviseur

Home » Blogs: Gewoon opgeschreven » Francien: Ratelende hypotheekadviseur
Geschreven door:
Francien,
16 juli 2009
Onze hypotheekadviseur liet ons met een simpele berekening zien wat we maximaal aan hypotheek konden krijgen.

Met twee bescheiden loontjes was dat, in onze ogen, een astronomisch hoog bedrag. We berekenden zelf dat we dan naast het aflossen van hypotheeklasten, geen al te dure boodschappen moesten doen en eens per 5 jaar op vakantie konden. Dat deden we dan maar niet.


Verbazingwekkend

Er is trouwens niemand, die ik ken, die sneller kan praten dan onze hypotheekadviseur. Driehonderd zinnen per minuut sproeide hij met gemak over ons heen. Verbazingwekkend gewoon.

Na elk gesprek moesten we een uur bijkomen van het geratel. Wij weten inmiddels alles over zijn vrouw, zijn zoon, zijn huis, zijn jeugd, zijn vreselijke vader
en dat hij in het verleden heel veel geld verdiende.

We moesten hem er echt aan herinneren dat hij ook nog iets moest vertellen over hypotheekvormen, rentes, koopcontract, NHG, enz. Aardige vent, maar achteraf gezien hebben we niet zo veel aan hem gehad.


Héél leuk huisje

Op een mooie zomerdag was er openhuis in een leuk huisje, in een schattig dorpje. Een héél leuk huisje. Als enthousiaste puppies bestormden we alle kamers. Het was verkoop bij inschrijving. De hoogste bieder zou het huisje krijgen.


"Na elk gesprek moesten we een
uur bijkomen van het geratel."


Lees hier hoe het verder gaat!
Vorig jaar besloten mijn vriend en ik om te gaan samenwonen. We wilden het direct goed aan pakken... Er helemaal voor gaan... Met zijn tweeën in het diepe springen. We wilden niet huren, maar kopen!

Avondenlang zaten we gezellig naar geschikte woningen te speuren op Funda en op de zondagen reden we door de prachtige provincie Groningen op zoek naar het perfecte stulpje.


Kijken, kijken...

We kwamen op de meest idyllische plekjes. Een grote droom. Ter verduidelijking, dit alles was nèt voor de kredietcrisis. Nog niets aan het handje.