Shoppen in Leeuwarden!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Leeuwarden!
Het prachtige Leeuwarden, oftewel Ljouwert, met haar historische binnenstad met meer dan 500 monumenten is de trotse hoofdstad van Friesland. En de start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht.

Bovendien kun je heerlijk zitten op één van de gezellige terrasjes en vind je in de kleine kruip-door-sluip-door straatjes veel verrassende winkeltjes.

We zochten de leukste woonwinkels van Leeuwarden voor je uit.


Plattegrond Woonshoproute Leeuwarden
Jolijt

De shoproute begint in twee historische grachtenpanden uit 1580 aan de zonnige kant van Nieuwstad. Proef hier de sfeer uit lang vervlogen tijden. Jolijt staat voor sfeervolle muziek, heerlijke geuren, prachtige meubelen en bijzonder linnengoed, geplaatst in een eeuwenoud interieur. Nieuwestad 29-31 (B)
Laat je hierna verrassen in een winkel helemaal aan de andere kant van het spectrum. Bij Eric Steenbergen is alles hipper dan hip, oftewel übertrendy. Je vind er glimmende kapstokken, kaarsenstandaards in de vorm van een boom en heel vrolijk serviesgoed. Kleine Kerkstraat 20 (C)

Eric Steenbergen

De heerlijke geurende kruiden bij El Burro brengen je meteen in mediterrane sferen. Naast kruiden, thee, azijn en olijfolie wordt er een grote variatie aan paellapannen, olijfschaaltjes, wijnglazen en ander aarde- en glaswerk verkocht. Kleine Kerkstraat 7 (D) ►

Wat is de overeenkomst tussen een badstop en een zakdoek met een snikgedicht, een tafelloper met raadsels en een tenttas, een magic wallet en een badmuts, zeeptape en een domoor, deukbekers en raamgedichten? Deze leuke artikelen vind je in de bijzondere woonwinkel Binnenwerk. Grote Kerkstraat 12 (E)

Binnenwerk

Van XXS tot XXL; van vierkant, rechthoek tot rond, recht of taps; hangend of staand; van geel, groen, blauw, zwart, rood,
pimelpaars tot oranje; effen of gedessineerd. Wat voor lampenkap je maar wilt: Atelier Catjan maakt em! En je kunt er tegenwoordig ook terecht voor woonaccessoires. Weerd 24 (F)

Atelier Catjan
 
Humor en vooral veel kleur zie je in de grappige winkel FRAPPANT. De vrolijke klokken, beeldjes, lampen en espressoapparaten zijn absoluut de moeite waard. Het kleurrijke assortiment doet zijn
naam eer aan. Als je er een cadeautje hebt gekocht, hier slaag je sowieso, pakt de eigenaresse het leuk voor je in. St. Jacobsstraat 9 (G)

Ook de volgende winkel doet zijn naam eer aan. In een karakteristiek pand met een beneden en een bovenverdieping vind je de erg mooie en sfeervolle woonwinkel Tres Jolie. Er is hier gekozen voor een landelijke en sober/chique sfeer en je kunt er ►

Tres Jolie

terecht voor woonaccessoires, quilts, kleinmeubels, meubels, banken en fauteuils, kalk- en krijtverven, zeep, geurkaarsjes en kleine kinderaccessoires. Klokstraat 10 (H)

Alles voor op de vloer en de muur en voor voor het raam vind je bij Haag Woninginrichting. Al zo’n 60 jaar adviseert men er met plezier over het interieur en de koffie staat er altijd klaar. Nieuweburen 99-105 (I)

Haag Woninginrichting
Pit-Art


Pit-Art
verkoopt prachtige designmeubelen, kapstokken en lampen voor een niet-design prijs. Volgens directeur Dick Mirck is de schoonheid van een interieur een afspiegeling van je innerlijk. Laat je inspireren! Voorstreek 4 (J)
De Markiezin, zoals eigenaresse Janet Terlouw zowel zichzelf als haar winkel noemt, is gespecialiseerd in decoratieve schildertechnieken zoals marmeren en houten.

Bij de Markiezin ondergaan meubels een ware metamorfose doordat kleur en techniek aangepast worden aan het meubel. Een creatieve afsluiting van de woonshoproute! ►

De Markiezin

Niet alle winkels in deze shoproute hebben ruime openingstijden. De meeste winkels zijn geopend van woensdag - zaterdag van 12:00 uur tot 17:00 uur. De koopavond is op donderdag.

A: Station Leeuwarden
B: Jolijt
C: Eric Steenbergen
D: El Burro
E: Binnenwerk
F: Atelier Catjan
G: FRAPPANT
H: Tres Jolie
I: Haag Woninginrichting
J: Pit-Art
K: De Markiezin

 Na het shoppen hip uit eten? Bij Café Café kun je vanaf 16:00 terecht!
  Plattegrond Woonshoproute Leeuwarden
interactieve kaart