Shoppen in Meppel!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Meppel!
Sfeervolle haventjes, pittoreske molens, heel veel ooievaars, gezellige pleinen vol terrasjes en natuurlijk de Meppeler toren.
Ooievaar in Meppel
Haven- en drukkerijstadje Meppel heeft het allemaal. Je kunt er bovendien verrassend goed shoppen.

We zochten de leukste woonwinkeltjes voor je uit.


´t Mugje van Meppel


Eigenaresse Carla Bos struint voor haar
´t Mugje van Meppel talloze markten en brocantes af.

Aan de ene kant van de straat zijn de spulletjes voornamelijk wit, aan de overkant vind je (o.a. in een pipowagen!) een overvloed aan vrolijk gekleurde artikelen. Gelukkig is daar alles op kleur gesorteerd want je kijkt je ogen uit in de brocante-, antiek-, woondecoratie- en tuindecoratiewinkel. Sluisgracht 2 (B)

Ben je op zoek naar iets origineels? In
De Toverkamer vind je sprookjesachtige banken, romantische speeldoosjes en betoverende lampen. Woldstraat 18 (C)

 De Toverkamer

Achterin de bijzondere winkel Chiostro is het atelier waar een deel van het assortiment wordt gemaakt. In het atelier en in de winkel werken mensen met een verstandelijke handicap. Cadeautjes gekocht? Hier wordt het speciaal voor de ontvanger ingepakt. Woldstraat 32 (D) ►

Kunsjt, de winkel met 'nesjomme' vind je aan de overkant. Eigenaresse Lien Braaf verkoopt in haar prachtige winkel zilveren sieraden, joodse kunst, kunstvoorwerpen, bijzondere gebruiksvoorwerpen en prachtige tweedehands merkkleding. 

Op Sjabbes (zaterdag) staat er voor iedere bezoeker een gratis glaasje kosjere wijn klaar! Woldstraat 45 (E)
 

Kunsjt
Lenny´s Living

Bij Lenny’s Living, volgens eigenaar Hans Janssen de leukste winkel uit Meppel en omgeving, is een keur aan gezellige woonaccessoires te vinden. Woldstraat 47 (F)

Net te smal, te breed, de kleur staat je niet aan... Niet bij De Grenen Nering! Dit familiebedrijf maakt meubels die perfect in jouw woning passen. Je kunt er ook voor seriewerk en (kerk)interieurbouw terecht. Woldstraat 53 (G)
In de gezellig ingerichte winkel Potten & Zo vind je héél veel op het gebied van woon- en tuindecoraties. Van speciale zonnewijzers, spiegels en schilderijen tot Mexicaanse en Indonesische beelden, glaswerk, kandelaars en een ruime keuze in potterie. Woldstraat 58 (H)

Potten & Zo
 
Sfeervolle meubelen, exclusieve woondecoraties en alles voor op de vloer en voor het raam. Vonder, in een prachtig pand aan de Prinsengracht, sluit hiermee de shoproute af. Prinsengracht 13-14 (I) ►

Niet alle winkels in deze woonshoproute hebben ruime openingstijden. De meeste winkels zijn geopend van woensdag - zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De koopavond is op vrijdag.

A: Station Meppel
B: 't Mugje van Meppel
C: De Toverkamer
D: Chiostro
E: Kunsjt
F: Lenny's Living
G: De Grenen Nering
H: Potten & Zo
J: Vonder

 Even pauzeren? Aan het Kerkplein vind je een keur aan leuke restaurantjes en terrasjes. Tip: bij Grand Café Oasis kun je heerlijk lunchen.
  Plattegrond Woonshoproute Meppel
interactieve kaart