Shoppen in Groningen!

Home » Woonshoppen » Shoppen in Groningen!
Aanrader voor een gezellig dagje met vriendinnen: woonshoppen in Groningen. Volg de shoproute!

De gezelligste stad van het Noorden is geheel terecht verkozen tot binnenstad van het jaar. Het bruisende centrum met zijn Martinitoren, Groninger Museum, mooie hofjes en fraaie pakhuizen staat in de zomer vol met terrasjes.

We zochten de leukste woonwinkeltjes voor je uit.De vrolijkheid straalt er vanaf bij Kloffie Leut. Eigenaressen Petra en Belinda noemen de winkel spontaan, goedgemutst, kleurrijk en charmant. Je wandelt er vanaf het centraal station (op de museumbrug rechtdoor) zo binnen. Gedempte Zuiderdiep 85 (B)

Kijk je ogen uit bij Het Binnenste Buiten. De winkel is tot de nok toe gevuld met allerlei met zorg uitgezochte artikelen uit onder meer India, China, Indonesië en Mongolië. De vriendelijke eigenaresse vertelt er graag over! Folkingestraat 22 (C)
Gekleurde stipjes, rode stipjes, blauwe ruitjes, blauwe motiefjes en nog veel meer vind je op de serviezen van Lily & Rose. In een prachtig pand in Engelse sfeer met binnentuin, wordt een veelzijdig assortiment aan vrolijke producten aangeboden. Folkingestraat 7 (D)


Vlak achter de Der A Kerk vinden we in een monumentaal pand het verrassende aanbod van NUL50. Je vind er alles van grappige knuffels tot bijzondere stoelen. Brugstraat 3 (E)
 
Even verderop zit Passion for Soap, een winkel met zeepjes uit de hele wereld die eruit zien om op te eten. De liefhebber van een uitgebreid bad vindt hier zeker iets origineels voor in de badkamer. Brugstraat 23 (F)

Lampen in alle stijlen, samen met een goed lichtadvies en bijpassende woonaccessoires en spiegels maken Lighthouse tot een unieke verlichtingszaak. Grote Kromme Elleboog 20 (G)Schuin hier tegenover wordt bij De Gouvernante een keur aan oude, nieuwe, Engelse, Nederlands meubelen, serviezen, kandelaars en kroonluchters aangeboden.
Grote Kromme Elleboog 3 (H)

New Indigo is gespecialiseerd in designklassiekers uit de jaren ´20 tot ´70 van de vorige eeuw. Je vindt er zowel nieuwe als vintage stoelen, tafels, lampen en banken.
Oude Kijk in ´t Jatstraat 69 (I)De heerlijke geurende kruiden bij Kruiden & Keramiek brengen je meteen in mediterrane sferen. Naast kruiden, thee, azijn en olijfolie wordt er in het prachtige pand een grote variatie aan paellapannen, olijfschaaltjes, wijnglazen en ander aarde- en glaswerk verkocht.
Vismarkt 40 (J)

Jouw interieur helemaal up-to-date? Het inspirerende, in woonkamerstijl ingerichte WOONN speurt voortdurend in binnen- en buitenland naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meubelen en accessoires.
Poelestraat 21 (K)
Op de weg terug alweer, komen we langs Ascoli. In deze hippe winkel vindt je stijlvolle slakommen en eierdopjes, originele mokken en grappige taartscheppen van merken als Alessi, Koizol en Guzzini. Oosterstraat 48-2 (L)


Laif & Nuver mag absoluut niet ontbreken op deze shopdag. In deze ingewikkelde winkel met zijn vele onverwachte hoekjes kun je eindeloos rondstruinen, op zoek naar bijvoorbeeld badeenden, noveenkaarsen, buitenpotten, kaarten van Theo Onnes, schapenhuiden, koeienhuiden, rendierhuiden en hertengeweien.
Gedempte Zuiderdiep 39 (M)

De meeste winkels van de woonshoproute zijn dinsdag - vrijdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en zaterdag tot 17:00 uur.

A: Station Groningen
B: Kloffieleut
C: Het Binnenste Buiten
D: Lily & Rose
E: NUL50
F: Passion for Soap
G: Lighthouse
H: De Gouvernante
I: New Indigo
J: Kruiden & Keramiek
K: WOONN
L: Ascoli
M: Laif & Nuver

 In de prachtige Prinsentuin (Turfsingel, achter de Martinitoren) kun je bij mooi weer even pauzeren tussen rozen en kruiden met een kopje thee van de theeschenkerij. 
Plattegrond Woonshoproute Groningen 
Interactieve kaart

Dalsheim Hammega Makelaars Op zoek naar een woning in Groningen?
Dalsheim Hammega Makelaars Groningen helpt je graag!