Voordelen kunststof kozijnen

Home » Interieur & lifestyle » Voordelen kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen worden steeds populairder. En dat is logisch. Ze worden namelijk steeds verfijnder en zijn inmiddels niet meer van houten kozijnen te onderscheiden.

Is jouw huis toe aan nieuwe kozijnen? En twijfel je tussen houten kozijnen en kunststof kozijnen? We zetten hier de verschillen voor je op een rijtje!

Duurzaam

Kunststof kozijnen gaan steeds langer mee, zelfs tot wel vijftig jaar. Ze zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden. Bovendien worden ze tegenwoordig geproduceerd van materialen die grotendeels gerecycled kunnen worden.

Onderhoud

Ten opzichte van houten kozijnen, vergen kunststof kozijnen minder onderhoud . Af en toe poetsen is voldoende. Er zijn geen regelmatige verfbeurten nodig en er kan geen sprake zijn van houtrot. In het gebruik is dit misschien wel het belangrijkste verschil. Het scheelt veel werk en bovendien merk je dit in de kosten.

Isolatie

Kunststof kozijnen maken gebruik van zogenaamde luchtkamers. Hiermee wordt een optimale isolatie bereikt, waardoor zowel warmte en kou als geluid buiten blijven. En dat merk je in je comfort! En ook weer in de kosten.

Wijzigen

Houten kozijnen hebben het voordeel dat je ze kan overschilderen als je toe bent aan een andere kleur. Daarnaast zijn ze makkelijker te repareren.

Veiligheid

Kunststof kozijnen zijn veelal gemaakt van brandvertragende materialen én ze zijn beter bestand tegen inbraak. Wel zo veilig!

Kosten

In aanschaf zijn kunststof kozijnen iets duurder dan houten kozijnen. Maar, zoals hierboven beschreven, zijn de onderhoudskosten verwaarloosbaar. Dit in tegenstelling tot de onderhoudskosten van houten kozijnen.

Kwaliteit

Zowel bij kunststof kozijnen als bij houten kozijnen zijn er kwaliteitsverschillen. Let hier goed op bij het maken van je keuze.
Kunststof kozijnen - sfeervol
Sfeervolle uitstraling

Kunststof kozijnen - niet van hout te onderscheiden
Niet van hout te onderscheiden

Kunststof kozijnen - verkrijgbaar in alle RAL-kleuren
Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren
Lees meer over dit thema in het dossier: klussen en verbouwen