Slimme manieren tegen inbraak in je tuin

Home » Interieur & lifestyle » Slimme manieren tegen inbraak in je tuin
Je tuin is een mooie en gezellige plek om te zitten, een plek voor kinderen om te spelen en om samen te komen met bijvoorbeeld je buren. Maar je tuin is voor inbrekers ook de weg naar je huis.

Lees hier vier slimme manieren om toe te passen in je tuin, om inbrekers te weren en de kans op een inbraak te verkleinen.
Inbraakpreventie tuin

1. Plaats een lagere schutting

Een tip van de politie is het plaatsen van een lagere schutting, in ieder geval voor een deel. Privacy is voor veel mensen belangrijk en daarom zijn we geneigd onze tuin geheel af te sluiten. Een idee is om de achterkant van je tuin af te bakenen met een lagere schutting, zo hebben buren en voorbijgangers meer zicht op je tuin. Inbrekers slaan niet graag toe in open zicht.

2. Zet een goed slot op de poort

Is privacy belangrijk voor je, en laat je daarom een hoge schutting in je tuin staan? Voorzie de poort naar de tuin van een goed slot. Sloten zorgen ervoor dat je tuin veiliger is en moeilijker te betreden. Een inbreker denkt wel twee keer na als hij met een televisie over een schutting moet klimmen. Een goed slot voor je hekwerk heb je al vanaf € 20, hiermee houd je de kosten van inbraakbeveiliging  laag!

3. Gebruik verlichting met een sensor

Verlichting die bij beweging in je tuin aangaat is handig om twee redenen: je buren zijn sneller op de hoogte wanneer er iemand in jouw tuin is en kunnen alarm slaan en inbrekers verlaten je tuin sneller wanneer ze in de spotlight staan. Op deze manier beveilig je je tuin zowel wanneer je thuis bent als wanneer je van huis bent.

4. Leg je bestrating in een kronkelpaadje

Houd al rekening met de kans op inbraak wanneer je je tuinaanleg laat doen. Kies voor een kronkelpad in plaats van een recht pad in en uit de tuin. Je doorloopt zo minder soepel de tuin en maakt het voor inbrekers lastiger de tuin te betreden. Bovendien ziet een kronkelpad er gezellig uit, en past het in elke tuinstijl. De kosten voor tuinaanleg  variëren van € 50 tot € 150 per vierkante meter wanneer je enkel het straatwerk laat doen.
Nu het weer eerder donker wordt stijgt het aantal woninginbraken. Pas deze slimme manieren toe in jouw tuin en geef inbrekers geen kans!

Bronnen:
Afbeelding 1: https://www.pinterest.com/pin/7459155610708296
Afbeelding 2: https://www.pinterest.com/pin/518617713315545382
Afbeelding 3: https://www.pinterest.com/pin/569775790332512786
Lees meer over dit thema in het dossier: veiligheid