Notariswoning in Hierden

Home » Binnenkijken » Notariswoning in Hierden
In Hierden, een klein en rustig dorp op de Veluwe, vinden we deze statige notariswoning. Een allerminst doorsnee huis waar wij een kijkje mogen nemen.

Notariswoning

Grijze steen

Bij aankomst valt direct de kleur van de steen op. De grijze steen en de witte details zorgen voor een stoere, imposante uitstraling.

Strak, modern en kleurrijk interieur

De grote, open benedenverdieping is een belangrijk pluspunt van de woning. De keuken, eetkamer en woonkamer zijn één groot geheel. Het interieur is te typeren als modern en strak en is voorzien van een smaakvol kleurenpalet.

Door de grote raampartijen valt er veel zonlicht de woning binnen. Prijzen van kozijnen  worden bepaald door de materiaalkeuze. Geheel in stijl van de klassieke notariswoning is er in deze woning gekozen voor houten kozijnen, die bekend staan om een warme en authentieke sfeer.

Woonkamer

De keuken

In de keuken zijn de grijstinten van buiten terug te vinden. De luxe keuken beschikt over een groot kookeiland waar aangrenzend aan gezeten kan worden. De keuken is het middelpunt van de woning. Hier zitten de kinderen met hun vrienden en wordt er gegeten, geborreld en bijgepraat.

Keuken

Eettafel

De eyecatcher van het huis staat tussen de keuken en de woonkamer in. Een grote witte tafel van wel zes meter biedt plaatst aan acht personen. Links van de tafel is een werkplek gecreëerd.

Eetkamer

Woonkamer

In de woonkamer staan twee grote banken. Genoeg plek voor iedereen om lekker languit te liggen terwijl er tv gekeken wordt. Onder de tv is een ingebouwde elektrische haard die in de wintermaanden extra sfeer en warmte in de woning brengt.

Woonkamer

De tuin

Er is gekozen voor een functionele, onderhoudsvrije tuin met aangrenzend aan de woning een grote veranda waar een eet-en loungeplek gerealiseerd is. Verder beschikt de tuin over een groot gazon, terras en een jacuzzi.

Tuin

In drie maanden gebouwd

Als je het huis zo ziet zou je het niet zeggen, maar door gebruik te maken van prefab onderdelen is de woning binnen drie maanden opgeleverd door bouwbedrijf Groothuisbouw uit Emmeloord.

Zo werden bijvoorbeeld de dakkapellen compleet aangeleverd en binnen een dag geplaatst. Bij deze woning is gekozen voor zes kleine, houten dakkapellen, voor elke kamer één. De prijzen van dakkapellen  verschillen per type dakkapel, die elk hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben.

Voor de bewoners is dit huis een droom die is uitgekomen en wij snappen wel waarom: het resultaat mag er zijn!

Notariswoning

Foto’s www.groothuisbouw.nl 
Lees meer over dit thema in het dossier: binnenkijken