Sfeervolle avonden in de tuin

Home » Interieur & lifestyle » Sfeervolle avonden in de tuin
Breng je in de avond graag veel tijd door in de tuin? Lekker ontspannen na een dag hard werken of gezellig een hapje en drankje doen met goed gezelschap.

Laat je dan inspireren door onderstaande originele en low budget ideeën om je tuin in de avond te laten stralen.
 

Glow in the dark

Veel kinderen zijn ermee opgegroeid, wegdromen onder een prachtige glow in the dark sterrenhemel. In de tuin kan je met glow in the dark ook veel plezier beleven. Heb je je tuin laten bestraten , ga dan aan de slag met glow in the dark verf. Beschilder de tegels en in de avond lichten ze sprookjesachtig op.

Ook plantenbakken lenen zich uitstekend om beschilderd te worden, of schud wat verf in diverse kleuren rond in een glazen pot als stralende accessoire op of rond het terras.

Werk je liever niet met glow in the dark verf? Er zijn ook glow in the dark kiezels. Strooi de kiezels uit in de tuin en geniet van het magische effect, alsof er honderden vuurvliegjes in de tuin zijn neergestreken.

Door daglicht laadt glow in the dark op om in de avond volop te stralen, energiekosten heb je dus niet.

Verlichting in de tuin - verlicht pad

Verlichting in de tuin - glow in the dark pad


Verlichting in de tuin - glow in the dark

Romantische drijvende kaarsen

Op en top romantiek creëer je met twinkelende kaarsjes, drijvend op water. Wil je het groots aanpakken? Laat dan een vijver aanleggen  in de tuin.

Het licht dat van de kaarsjes weerspiegelt op het wateroppervlak geeft een heerlijke harmonieuze sfeer aan de tuin, een chaotische dag is zo vergeten.

Liever geen vijver? Laat dan op de terrastafel kaarsjes in schalen of potjes drijven. Voeg daar bloemen of planten aan toe en je hebt een prachtige lichtgevende accessoire.

Wist je dat je met bepaalde planten in het water onder de kaars zelfs vervelende insecten van je terras kunt verjagen? Citroen, munt, limoen en rozemarijn vinden wij heerlijk ruiken, maar muggen niet en die komen dan ook niet graag in je buurt. Dat is pas echt onbezorgd genieten.

Verlichting in de tuin - kaarsjes in de vijver

Verlichting in de tuin - peertjes

Verlichting op stroom

Liever wat meer licht en een stopcontact tot je beschikking? Ook hier zijn tal van originele ideeën voor te bedenken om in de avond een bijzondere twist aan je tuin te geven.

Haal bijvoorbeeld de kerstversiering weer uit de kast, ieder seizoen is geschikt om te genieten van het behaaglijke gevoel dat de vele lampjes uitstralen, of maak je tuin lekker huiselijk met een lamp met kap.

Er zijn genoeg mogelijkheden om op een originele manier in de avond nog goed een boek te kunnen lezen in de tuin, een puzzel op te lossen of uitgebreid te dineren tot de late uurtjes zonder dat een bouwlamp direct afbreuk doet aan de romantische sfeer van de nacht.

Verlichting in de tuin - kerstverlichting

Verlichting in de tuin - staande lamp

Verlichting in de tuin - kaarsjes en bloemen
Lees meer over deze thema's in de dossiers: tuinverlichting