Romantische woonstijl

Home » Interieur & lifestyle » Romantische woonstijl
Het is lente: bij uitstek het meest romantische seizoen van het jaar. De avonden worden langer, de zonnestralen feller en de bomen staan weer in bloei. Houd je van de lentekriebels en geniet je het liefst het hele jaar door van de romantiek die het voorjaar met zich meebrengt? Dan past de romantische woonstijl perfect bij jou.

Hieronder lees je met welke kleuren, materialen, accessoires en meubels je een vleugje romantiek geeft aan jouw inrichting.

Kleuren

Kleuren zijn erg bepalend voor de sfeer in jouw inrichting. Waar exotische kleuren perfect passen bij een bohemian interieur en harde kleuren kenmerkend zijn voor een moderne inrichting, staat een romantisch interieur juist bekend om het gebruik van zachte kleuren.

Denk aan kleuren als wit, crème of pasteltinten, zoals oudroze of lavendel. Lichte kleuren houden het romantische interieur rustig én geven het tegelijkertijd een warme en gezellige sfeer.

Slaapkamer romantische stijl

Materialen

Warme en zachte materialen passen perfect in een romantische interieurstijl. Voel je vooral niet beperkt in je keuze. Warme materialen zijn er namelijk in overvloed, denk bijvoorbeeld aan hout, riet, katoen, wol en linnen.

Een goede basis, zoals een houten vloer of houten ramen, is erg belangrijk. Vind je de prijzen van nieuwe kozijnen  te hoog of zijn je huidige kunststof kozijnen  simpelweg nog te goed om te vervangen? Kijk dan naar de mogelijkheden om romantische raambekleding toe te voegen, zoals vouwgordijnen of shutters. Een tegelvloer bedek je eenvoudig met een groot wollen vloerkleed. Zo creëer je alsnog de warme en romantische sfeer, zonder een hoge investering.

Woonkamer romantisch gezellig
Woonkamer romantische stijl

Meubels

De warme en zachte materialen kun je ook goed terug laten komen in je meubels. Klassieke en tijdloze meubels met sierlijke vormen sluiten naadloos aan op de landelijke sfeer van het romantische interieur. Stoffen en licht gekleurde meubels worden vaak afgewisseld met hout.

Wees niet bang om te kiezen voor onbewerkt hout of vintage meubels. Deze versterken de natuurlijke uitstraling van de romantische woonstijl.

Accessoires

‘’It’s all about the accessories’’. Deze welbekende uitspraak is zeker van toepassing op de romantische woonstijl. Een romantisch interieur is niet af zonder de juiste accessoires. Deze geven sfeer aan de rustige basis van deze woonstijl.

Maak dit interieur helemaal af met kussens, plaids, bloemen, kaarsen en andere brocante accessoires. Probeer dezelfde kleurtinten te laten terugkomen in je accessoires, om alles tot een mooi samenhangend geheel te maken.

Verliefd geworden op het romantische interieur?

Het romantische interieur geeft je inrichting een warme en knusse uitstraling, maar nog belangrijker: deze woonstijl straalt kalmte en rust uit. Na een lange dag werken kun je in dit interieur volledig ontspannen en alle stress vergeten. Zeg nu zelf, daar is een huis toch voor bedoeld?

Woonkamer romantisch wit

 
Lees meer over dit thema in het dossier: woonkamer