Zen met Cymbidium

Home » Interieur & lifestyle » Zen met Cymbidium
De sprookjesachtige uitstraling en de bloeikracht van de Cymbidium zijn ongekend. De intense kleuren en bijzondere vorm nodigen uit om deze oosterse bloem van dichtbij te bewonderen.

Als geen ander zorgt de Cymbidium daarom met gemak drie weken lang voor een beetje zen in huis.

Drijvende kracht

Veel orchideeën hebben hun oorsprong in tropische regenwouden, maar de Cymbidium komt van nature uit het Himalayagebergte. De orchidee dankt haar naam aan de holle, boogvormige en gewelfde lip van de bloem dat lijkt op een bootje.

En… de bloemen kunnen ook drijven. Haal eens paar bloemen van de steel en laat ze in een kom of glazen schaal te water. Zo creëer je in een handomdraai een boeiend schouwspel.
Cymbidium
Laat eens een paar losse Cymbidiumbloemen
in een mooie kom met water drijven.

Oosters symbool

In China staat de Cymbidium symbool voor vriendschap en wordt daarom vaak als bruidsbloem gebruikt. De moderne betekenis is misschien nog mooier: ‘Sprookjes worden werkelijkheid’. De Cymbidium is, hoe dan ook, mooi om te geven en een veelzeggend cadeau. Ook voor jezelf!

Verzorging

De snijorchidee Cymbidium is verkrijgbaar bij bloemisten en wordt meestal per enkele steel verkocht. In de vaas kan de bloem met gemak drie weken bloeien. Je geniet dus lekker lang van Cymbidium, zeker met een paar eenvoudige tips!
  • Snij de steel schuin af.
  • Zet de bloemen in een schone vaas met water.
  • Door eens per week de steel opnieuw schuin af te snijden en het water te verversen, verleng je het vaasleven.
Kijk voor informatie en inspiratie over de Cymbidium op www.orchids-info.com.
Cymbidium
Creëer een oosters tafereel met een verzameling kleine vaasjes en Cymbidium. Plaats een boeddhabeeldje in het midden voor extra ‘zen’.
Cymbidium
De Cymbidium snijorchidee heeft een betoverende uitstraling.
Cymbidium
Ontspannen sfeer met Cymbidium.
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten