Tuinplant september | Skimmia

Home » Interieur & lifestyle » Tuinplant september | Skimmia
Het hele jaar laat de struik Skimmia zich van een andere kant zien: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum.

Vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft. Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet van vier jaargetijden met Skimmia.

Vier seizoenen Skimmia

In de zomermaanden schittert het groene blad van Skimmia in alle stilte. De tuinplant speelt de tweede viool en zorgt dat kleurrijke zomerbloeiers extra tot hun recht komen.

Vanaf augustus komt Skimmia op gang en in september zit de plant vol bloemknoppen of besjes. Wanneer de zomerbeplanting is uitgebloeid, neemt Skimmia het over.

De kleurrijke knoppen beginnen de boventoon te voeren en vanaf maart trekt Skimmia alle registers open. Veel kleine bloemetjes verschijnen en verspreiden een heerlijke, friszoete lentegeur.

Verzorging

Wie denkt dat de Skimmia veel noten op zijn zang heeft, heeft het mis. De tuinplant groeit mooi compact en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De struik stelt weinig eisen en wil het liefst op een niet al te donkere schaduwplek staan.

September is een uitstekende maand om de Skimmia te planten. Geef bij het planten flink wat water zodat de wortels zich goed meteen kunnen ontwikkelen. 
Skimmia

Behalve in de tuin kun je Skimmia ook toepassen in potten voor op balkon of terras. Zorg wel dat er onder in de pot een gaatje zit zodat overtollig (giet)water kan weglopen.

Meer informatie en inspiratie over groen in en om het huis op www.mooiwatplantendoen.nl.
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten