Canvas, het populairste schilderdoek

Home » Interieur & lifestyle » Canvas, het populairste schilderdoek
Schilderij Buddha Canvas is altijd al een grote trend geweest in de (schilder)kunst. Grootmeesters als Rembrandt en Van Gogh maakten in hun tijd zelfs al gebruik van deze doeken.

Toentertijd werd canvas gemaakt van cannabis, het was een soort textiel wat werd geproduceerd van hennepvezels.
Schilderij Mona Lisa

Benaming

De benaming is een afgeleide van de Engels-Franse woorden canevez en canevas. Deze zijn op hun beurt afgeleid van het Latijnse woord: cannapaceus wat 'gemaakt van hennep' betekent.
Schilderij dorpje met bootjes

Materiaal

Vandaag de dag hebben de meeste canvasdoeken een basis van katoen, polyester of een combinatie van beide.
Schilderij hond

Voordelen canvas

  • Lichte structuur
  • Warmte en diepte
  • kleurvast
  • Slijtvast
  • Lange levensduur
Schilderij Zonnebloemen Van Gogh

Kenmerken

Kenmerkend voor canvas is de lichte structuur. Ontwerpen van de kunstwerken komen heel mooi naar voren en krijgen door de lichte structuur een zekere warmte en diepte. Daarnaast zijn schilderijen op canvas kleurvast, slijtvast een zeer duurzaam waardoor de kunstwerken een lange levensduur genieten.
Schilderij Vetruvian Man

Canvas tegenwoordig

Tegenwoordig wordt canvas voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo worden er tassen en kleding van gemaakt maar dan wordt het materiaal meestal hennep genoemd. Foto’s of reproducties van schilderijen zijn door middel van injekt-coating ook te bedrukken op canvas.

Schilderijen op canvas online

Op Schilderij.nl wordt er een breed assortiment van schilderijen op canvas aangeboden. U heeft een zeer ruime keuze aan indrukwekkende werken. Zo heeft Schilderij.nl een verscheidenheid aan kunstwerken in verschillende thema’s, stijlen en stromingen.

Onder meer schilderwerken van internationale grootmeesters zoals de Mona Lisa, de Vitruvian man en de schepping van Adam als werken van Nederlandse bodem zoals de Nachtwacht en het gezicht op Delft zijn terug te vinden op Schilderij.nl. Als u op zoek bent naar abstracte kunst of juist figuratieve kunst zoals landschappen en stilleven dan bent u bij Schilderij.nl aan het juiste adres.
Schilderij De schepping van Adam
Schilderij De Nachtwacht

Personaliseer je favoriete kunstwerk

Het is hier ook mogelijk om de schilderwerken in verschillende formaten te bestellen. Zo kan je een mooi schilderij in een klein subtiel formaat bestellen of juist één die erg groot en prominent aanwezig is.

Je kan ook zelf bepalen of je een standaard canvas of een luxe canvasdoek wilt hebben. Het verschil zit hem in de coating. Het luxe canvas heeft een meer glimmend effect wat voor de nieuwe, luxere uitstraling zorgt.

 

Inlijsten

Verder is er ook de mogelijkheid om het schilderij alvast in te laten lijsten. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, gelakt of ongelakt. Daarbij levert Schilderij.nl ook standaard (gratis) een handig ophangsysteem mee.
 
 Schilderij Het gezicht op Delft Dit artikel kwam tot stand
in samenwerking met


Schilderij.nl
Lees meer over dit thema in het dossier: kunst